GREU IN CUPA CUPELOR! UCM Resita s-a impus in fata puternicei formatii Wisla Plock din Polonia la debutul in Cupa Cupelor cu scorul de 34 – 30 (16-13). DECLARATIILE antrenorilor si ale lui Petrea le aveti mai jos, oferite de colaboratorul nostru

UCM Resita s-a impus in partida tur de acasa cu polonezii de la Wisla Plock din turul III al Cupei Cupelor dupa meci foarte echilibrat in ambele parti ale jocului. Elevii lui Gligore Czari au fost mai mereu in avantaj dar au avut si momente care au permis echipei oaspete sa egaleze situatia pe tabela de marcaj. Prima parte a jocului s-a incheiat cu 16 – 13 iar la final ucemeristii au dus scorul la 34 – 30.

Se anunta un retur de foc in Polonia in Sala Orlen de la Plock  dar sansele noastre de calificare raman in proportie 50% asa cum declara antrenorul Gligore Czari.  De cealalta parte antrenorul Lars Walther considera ca aportul publicului de la Plock si o mai buna intelegere a dejucarii fazelor de atac al lui UCM Resita pot fi cheile unui rezultat bun in returul Turului III al Cupei Cupelor. Walther a mai afirmat ca rezultatul obtinut la Resita este unul bun in conditiile unor stari de nervozitate si a presiunii ce a apasat pe umerii unor jucatori tineri in meciul tur.

Meciul dintre vicecampioanele din România şi Polonia a fost încrâncenat, tacticizat, dar de nivel bun. UCM Reşiţa putea câştiga la o diferenţă mare, dar era şi pe punctul de a produce o mare deziluzie.

UCM Reşiţa: Levente Szabo, Ionuţ Irimuş – Adrian Petrea 9, Valentin Ghionea 8, Ionuţ Georgescu 4, Eremia Pîrîianu 4, Predrag Vujadinovic 4, Mihai Rohozneanu 2, Cristian Fenici 2, Alexandru Stamate 1, Borko Djordjevic, Gheorghe Irimescu,  Adrian Tucanu, Ioan Stan. Antrenor: Gligore Czari.
Wisla Plock: Marcin Wichary, Morten Seier – Zbigniew Kwiatkowski (1), Dmitri Kuzelev, Kamil Syprzak (2), Joakim Bäckström (4), Arkadiusz Miszka (10), Piotr Chrapkowski (3), Vegard Samdahl (6), Adam Twardo (2), Luka Dobelsek (1), Michal Zolotenko, Lars Madsen, Vukasin Rajkovic (1). Antrenor: Lars Walther.

Declaraţii după meci:

„A fost un joc aspru, bărbătesc. Ne-am dorit foarte mult victoria, dar urmează 60 de minute de foc la Plock. Am început bine jocul. I-am surprins cu repunerile noastre rapide. Din păcate, pe fondul ratărilor noastre, au fost cam multe, ei au fost aproape de noi. În repriza a doua am încetinit ritmul, nu am mai făcut ce am făcut bine în prima repriză şi din păcate, poate din cauza presiunii au apărut unele nesincronizări între jucători de valoare, pase greşite, plus ratările unu la unu cu portarul. Aici am greşit, dar sper ca până la meciul retur să remediem acest lucru. Ştiam că va fi un joc greu. I-am studiat şi noi aşa cum ne-au studiat şi ei. La noi în ţară nu pre fac echipele apărarea pe care au făcut-o cei de la Plock şi ne-au incomodat vizibil. Nu avem jucători aşa de masivi ca ei. Toţi jucătorii mei sunt conştienţi că patru goluri nu este mult în handbal şi într-un minut poţi răsturna acest avantaj. Trebuie să jucăm acolo mai mult cu capul şi cred că va fi bine. Mulţumesc spectatorilor pentru susţinerea pe care am avut-o.“Gligore Czari, antrenor principal UCM Reşiţa.
„Nu sunt mulţumit de prima jumătate a meciului. A fost un joc pe contre, în viteză. S-a simţit presiunea jocului mai ales la jucătorii tineri din lot. Am avut probleme de ordin defensiv, am încercat să le reglez pe parcurs. Am fost surprinşi de jocul rapid al adversarilor, mai ales al coordonatorilor de joc. Am luat prea multe goluri în prima repriză şi nu am reuşit să finalizăm aşa cum ne-am fi dorit. În a doua parte a fost mai bine şi spre final am făcut ceea ce ştim mai bine să facem- contraatacuri foarte rapide. Reşiţa este o echipă foarte puternică şi competitivă”.Lars Walther, antrenor Wisla Plock.

„Imediat cum am vizionat câteva partide al Wislei ne-am dat seama că e o echipă valoroasă, care ne va pune problme. Puteam întâlni echipe mai slabe valoric dar totuşi jucăm în Cupa Cupelor şi nu te poţi aştepta să întâlneşti adversari slabi pe care să-i învingi la 10-20 de goluri. Este bine pentru noi că am făcut primul pas printr-o victorie şi avem un moral foarte bun în vederea partidei cruciale din retur. Ne vom duce oricum să câştigăm meciul, să scoatem un rezultat bun care să ne permită să mergem mai departe.  Ei formează o echipă masivă, experimentată, cu tradiţie în cupele europene, eu am jucat contra lor şi acum 3 ani cu Szegedul şi consider că am reuşit un rezultat bun astăzi învingându-i la 4 goluri. Este un rezultat care ne ţine în priză pentru manşa retur, nu mergem foarte relaxaţi acolo ci mergem să jucăm cât mai bine şi să ne calificăm.”Adrian Petrea, principalul marcator al formaţiei UCM Reşiţa.

Manşa a doua se va juca sâmbătă 27 noiembrie la Plock.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro si UCM Resita