HORA BUCURIEI si dupa St.Petersburg - oferita de www.domo.ro (HCM CT victorie cu 29-28)

HCM CONSTANTA – ST.PETERSBURG 29-28 (16-13, 13-15), in etapa a 5-a din Grupa D, a Ligii Campionilor. Victoria obtinuta in ultimele 2 secunde de constanteni, prin golul lui Sabou o puteti revedea aici: VIDEO pe www.ehftv.com

SUPER CRONICA DE LA CONSTANTA VA ESTE OFERITA DE WWW.DOMO.RO (Detalii + FOTO)

Experienta sau “Play handball”?

Pe tricourile jucatorilor nostrii campioni, la incalzirea inaintea partidelor, scrie: Play handball! Nimic mai adevarat dupa ultimele doua partide castigate de dobroogeni in Liga campionilor, cu Bosna Sarajevo si St. Petersburg!

Inceputul este echilibrat. Dar apartine lui Stavrositu, conducem dar suntem egalati iar min.13 e cu ghinion. Toma primeste o eliminare si rusii preiau conducerea, 4-5 si 5-6 , tot pe arma letala pregatita de oaspeti – contraatacul. Iar cei mai periculosi pe faza de atac sunt tocmai oamenii pe care eurohandbal.ro i-a remarcat in avancronica: Nasyrov Eldar  – inter stang (n.1986, 190 cm, 91 kg) cu 20 goluri inscrise in LC; si Shindin Alexey – extrema dreapta (n. 1981, 173 cm, 87 kg) cu 18 goluri in LC

Popescu - ingerul pazitor al HCM-ului in victoria cu Petersburg in LC (15 interventii)

Dar ne revenim repede! Insciem 6 goluri pana cand oaspetii mai reusesc sa perforeze poarta lui Popescu si dupa 8 minute ne desprindem la 11-7 in min.22. Pastram avantajul, insa rusii revin iar! Stavrositu intra pentru ultimul gol al reprizei, mingea zumzaind pe langa urechea unui inaltoc din aparare, dar baietii lui Torgovanov arunca repede la centru si era cat pe ce sa mai primim un gol. Este normal la Pauza: 16-13! E bine…

Incepe Repriza II cu Baiceanu mentinand diferenta, insa rusii apasa pe acceleratie si se apropie amenintator! Mai avem doar un gol, insa POPEY “scoate spanacul” de dupa bara si inchide poarta! APARA SENZATIONAL patru atacuri adverse consecutive. Degeaba ca nu inscriem, insa si cand o facem – e o realizare cu stil: JOACA HANDBAL!

Stavrositu 7g, dupa super Joaca Handbal! cu Adzic in victoria din LC cu Petersburg 29-28 (Golul de 19-17)

Stavrositu face faza meciului in min.38 la scorul de 18-17, impreuna cu Adzic, dupa ce mingea a fost ascunsa pur si simplu de privirea rusilor si inscrie un gol dintr-un altfel de “JOACA HANDBAL!”. Unul pe care noi toti, il dorim sa fie vazut cat mai des, unul pentru care merita sa dai si 15-20 euro pe intrarea la partidele de Liga Campionilor, asemeni ca in occident! Unul care apare din balcanism, dragoste pentru handbal, etc.Ne ducem la doua lungimi.

Mentinem distanta dar incercercam sa rupem meciul! oaspetii se tin scai si intram in ultimele 10 minute! Tot 2 goluri diferenta! Intram in ultimele 5 minute…tot 2 goluri diferenta si culmea, in loc sa fructificam o superioritate, tot Popescu e cel care iese in evidenta! Are interventia meciului la o faza in care atacantul scapase singur singurel cu portarul nostru. Degeaba, tot rusii inscriu si se apropie amenintator – la 1 gol! Toma e eliminat, Sabou rateaza si pe partea lui oaspetii inscriu asa cum au facut-o mereu – printr-un contraatac de mare viteza! E egal la 25!

Ultimele 2 minute (3 goluri in 50 secunde! Nu credeti…?!)

Apoi egal din nou la 26. Sadoveac se inalta frumos si inscrie si mai sunt 2 minute si ceva! Recuperam, rusii pierd posesia dar…e Time Out cerut de Torgovanov si mingea le revine din nou.. Rusii inscriu la reluare…insa, “- Na! fir-ai tu sa fi!” Parca ar spune tabela, care nu mai vrea sa mearga! E 28’06” ceasul si golul nu se pune! Succesiv, extrema dreapta sare, fata in fata cu Popescu – si bara!!! E a portarului si ea! Un minut jumate ramas si suntem in atac. Sadoveac arunca sala in aer! Pluteste incredibil si reuseste inca un gol al sau! E 28-26 si mai sunt 70 secunde. Fantastic – nici nu apucam sa respiram si e 7m pentru oaspeti. Tot pe contraatac, in extrema stanga! 50 secunde ramase…28-27 si suntem in atac! Dupa un atac prelungit de 30 secunde, Adzic arunca pe langa!!! Rusii o iau la sanatoasa spre poarta noastra – noi ne repliem foarte bine! Insa apararea sare toata la cel mai periculos om – Nasyrov Eldar! Pivotul ramane liber si marcheaza foarte repede dupa cateva secunde.

Este 28 egal! si sala parca se prabuseste! Nu insa si Popescu, Baiceanu si Sabou. Mingea merge snur, Baiceanu cu piciorul pe centru, tot snur si arbitrul – fluiera! Sabou e deja in jumatea adversa cativa pasi, primeste mingea, cativa pasi in dribling, sare in extrema si…..Sala explodeaza pur si simplu impreuna cu crainicul!  GOOOOLLLLL cu cateva secunde inainte de final, inscris exact prin arma contraatacului, pregatita atat de bine de oaspeti in partida de la Constanta!

Marius Stavrositu 7g, in partida dramatica cu Petersburg din LC (29-28)

O victorie a Joaca handbalului!? O victorie a experientei, pentru ca la final,Stavrositu a subliniat foarte bine : “Noroc?! Eu zic ca aceste cateva sezoane in LC ale Constantei aduce macar acest gol in plus in fata unei debutante!”

HCM CONSTANTA – ST.PETERSBURG 29-28 (16-13, 13-15)

Sala Sporturilor din Constanta, Spectatori – peste 1.500

Eliminari: 4 la 5; Aruncari de la 7m: 3/4 la 1/1; Aruncari de la 9m: 17 la 13; Procentajul total al reusitelor: 52% la 61%; Cartonase rosi: 0 la 1 (Pyshkin a fost descalificat pentru 3 eliminari in min.53).

HCM CONSTANTA: POPESCU (15 interventii), Stanescu – Stavrositu 7 goluri, Toma 5, Sadoveac 5, Baiceanu 4, Sabou 3, Schuch 3, Angelovski 1, Csepreghi 1 – au mai jucat Adzic, Buricea si Muresan, pe foaie – Chike si Nicolae. Antrenori: Eden Hairi si Alexandru Buligan

ST.PETERSBURG: Nasyrov 7 goluri, Shindin 6, Polyakov 4, Pronin 2, Vyshnevskyy 2, Mukhin 2, Pyshkin 2, Lyashenko 2, Gaboev 1. Oficial A: Andreenko Konstantin; domoAntrenor, trecut doar oficial B pe foaia de joc: Torgovanov Dmitry.

ARBITRII: Vaclav Kohout Petr Novak (CEHIA)

Observatorul partidei – DELEGATUL AUSTRIAC Gustav Burziwal, a notat in foaia de joc, dupa terminarea partidei incidentul cu tabela din min.59 astfel: “The official watch was broken at 58.06. The rest of the game was played with the watch of the delegate.”. Pentru aceasta defectiune HCM este foarte probabil ca va suporta o amenda drastica din partea EHF.

Toma 5g, sfideaza gravitatia in jocul cu Petersburg din LC