Bondar Marius - 6g, cu Energia

ENERGIA TG. JIU – STIINTA BACAU 29-30 (12-14), a fost LIVESCORE pe CHAT!

După importantul succes obţinut miercuri seara la Târgu Jiu, echipa Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău a plecat joi dimineaţa spre Izvorani acolo unde va susţine, în cursul după-amiezii, de la ora 17, un antrenament. Vineri dimineaţă, delegaţia băcăuană va decola spre Belgia, unde va ajunge în jurul prânzului, urmand ca sambata seara incepand cu ora 21,15, sa dispute prima partida din turul 3 al Challenge Cup, in fata formatiei Initia Hasselt (BEL).

Asa cum Vasile Stanga – Energia, anunta inainte de partida, ca este un meci greu cu Bacaul, asa s-a si intamplat! Jucatorii gorjeni au gresit si au facut primul pas pierzator al sezonului, pe teren propriu, dupa o partida foarte buna facuta de bacauanii Bondar si Dospinescu. Stiinta a condus pe toata durata partidei, gorjenii revenind puternic in a doua repriza, cand au si preluat conducerea la 21-20 min.45, intorcand de la 16-19, insa finalul le-a apartinut oaspetilor care, dupa o dubla eliminare si-au vazut de joc si au intors din nou, rezultatul in favoarea lor. Cu 8 minute inainte de final, moldovenii au condus din nou la 3 goluri, 22-25, Savenco revenit dupa suspendarea de 4 etape, a primit din nou rosu direct, dupa 10 minute din a doua repriza, suparandu-i pe Stanga si cei din conducerea clubului – va absenta din nou, mai mult ca sigur cel putin o etapa. Stiinta revine in plutonul fruntas egaland la puncte – 12p, pe Cluj si Suceava pe locul 5 (golaveraj inferior), dupa un inceput mai slab de sezon, Armanu si co. obţinând a cincea victorie consecutivă şi reintrând în cărţi cu drepturi depline pentru locurile de cupe europene.  De partea cealalta, dupa un meci bun facut la Satu Mare, Energia plateste tribut pentru jocul destul de slab din ultima perioada, ramanand in spatele Resitei si Odorheiului.

Marius Bondar -extrema bacauana a fost demon si inger pentru echipa sa, fiind protagonistul unuia din momentele psihologice ale meciului de la Târgu Jiu. Acesta s-a consumat la jumătatea reprizei secunde, atunci când gazdele luaseră conducerea cu 21-20. Ştiinţa a obţinut o aruncare de la 7 metri. Execută Marius Bondar. Ratează. Tot el recuperează şi obţine un nou 7 metri. Marius ia mingea în mână, aruncă o privire scurtă către banca tehnică, de unde vine întrebarea: “poţi?”. “Da, pot şi vreau”, a venit răspunsul. Şi s-a făcut 21-21. Eroul acestui moment şi unul din oamenii meciului câştigat miercuri seara a acordat un interviu Bacăului Sportiv după victoria de la Târgu Jiu – CLICK AICI PENTRU A VEDEA DECLARATIILE COMPLETE ALE LUI M.BONDAR

Extenuat, dar fericit, antrenorul principal al Ştiinţei Municipal Dedeman Bacău – Gabriel Armanu, a declarat pentru bacaulsportiv.ro, după partida de la Târgu Jiu: “Toate partidele dintre aceste două echipe au fost foarte disputate şi s-au decis pe final. A fost o luptă bărbătească, din care noi am ieşit învingători, datorită coeziunii. În ultimele meciuri, băieţii noştri au început din ce în ce mai mult să ţină unul de celălalt, să-şi ajute colegul din stânga şi din dreapta şi să pună umărul pentru cel de lângă el. În ultima perioadă, băieţii au făcut treaba asta şi acest lucru a fost benefic.” 

Liga Nationala Masculina de Handbal

ENERGIA PANDURII – STIINTA DEDEMAN BACAU  29-30(12-14), Etapa a-X-a, Tg.Jiu, Sala Sporturilor, Spectatori:700.

Arbitri: Bogdan Stark din Bucuresti si Stefan Romeo din Ploiesti.

ENERGIA: Gabriel Florea 8g, Sandu Iacob 5g, Ante Kukrika 5g, Darius Apolzan 3g, Marius Novanc 2g, Julien Humberto 2g, Paul Giotoiu 2g, Dan Savenco 1g, Nikola Stojchevski 1g, Mihai Paius, Bogdan Criciotoiu, Andrei Enache, Milan Vukas, Ionut Ciobanu, Florin Dragomir. Nu a jucat: Madalin Truica. Antrenori: Vasile Stanga si Mircea Bedivan.

Stiinta Bacau: Ionut Rotaru 8g, Marius Bondar 6g, Radu Ghita 4g, Florin Dospinescu 4g, Zilvinas Grieze 3g, Laurentiu Dinescu 3g, Evgeniy Gurkovskiy 2g, Costel Manea, Igor Moskalenko, Tamas Raducu, Adrian Sipos, Rares Paunica, Shota Tevzadze. Nu au jucat: Iancu Dragos, Gabriel Bujor si Mihai Bujor. Antrenor: Gabriel Armanu.