INFARCT LA CONSTANTA! Sabou inscrie cu 2 secunde inainte de final pe contraatac si HCM CONSTANTA – St. Petersburg 29-28 (16-13)! Popescu a fost din nou senzational cu 15 interventii reusite iar Stavrositu a condus magistral atacul! VOM REVENI CU AMANUNTE DE LA CONSTANTA! DECLARATII SI FOTO! Finalul senzational al Constantei il aveti TEXT pe CHAT! sau Video pe EHFTV.COM!

HCM CT - Bucuria dupa victoria cu Bosna trebuie continuata si dupa St.Petersburg (JOACA HANDBAL! cu eurohandbal.ro si www.domo.ro)

CAMPIONII VOR INTALNI IN URMATOARELE 7 ZILE, DE 2 ORI SANKT PETERSBURG – MECIURI DECISIVE PENTRU CALIFICAREA IN OPTIMILE LIGII CAMPIONILOR! INTRE ACESTE DISPUTE, VOR AVEA SI O DEPLASARE GREA LA SUCEAVA, IN LIGA I.  CUM VEDE ANTRENORUL HAIRI MECIUL, DAR SI TOTUL DESPRE PRIMA PARTIDA CU RUSII, MAI JOS!

JOACA HANDBAL! in Liga Campionilor cu HCM CONSTANTA – SANKT PETERSBURG, joi 18.11.10 – ora 19,30, Direct pe Digi Sport. Accesul spectatorilor se va face pînă la ora 19 şi 15 minute! Datorita masurilor de securitate – partida intrand în categoria celor cu grad de risc maxim!

UPDATE 18.11.10: Toma Laurentiu – “SA FIM O ECHIPA!”. Constantenii au pus accent pe studiul video al adversarului, inaintea partidei din aceasta seara, hotaratoare pentru parcursul in Europa.

HCM Constanţa mizează in aceasta seară, la 19.30, pe o sală plină în meciul crucial cu Sankt Petersburg din Liga Campionilor. ”Trebuie să jucăm ca o echipă, aşa cum am făcut-o cu Bosna Sarajevo. Ne bazăm şi pe suporteri pentru că avem mare nevoie de ei”, spune căpitanul HCM-ului, Laurenţiu Toma pentru NEPTUN TV. Constănţenii au pus un accent deosebit pe studiul video la ultimul antrenament oficial dinaintea partidei si sunt gata sa i-a o optiune serioasa pentru calificarea in optimile celei mai puternice competitii intercluburi.

In saptamana meciului cu Petersburg, antrenorul Mihail Făgărăşan a sarbatorit 65 de ani! De numele acestuia se leaga nasterea acestei ere handbalistice frumoase la Constanta, anunta in exclusivitate pentru iubitorii jocului cu mingea la semicercuri – NEPTUN TV.

Antrenorul nu se îndură să renunţe la marea sa pasiune nici la aceasta varsta. Le-a pus mingea de handbal în mînă medaliaţilor olimpici Claudiu Ionescu, Mircea Bedivan şi Adrian Ghimeş, dar şi lui Nurhan Ali, Ion Crăciun, Aihan Omer şi Eden Hairi, actualul antrenor al HCM-ului fiind căpitanul echipei de handbal a Constanţei reînfiinţată de Făgărăşan în 1995. Cu Eden Hairi în teren, alături de Silviu Băiceanu, Marius Stavrositu şi George Buricea, dintre jucătorii actuali, Constanţa, din postura de nou-promovată în Liga Naţională, învingea în 1998 campioana Minaur Baia Mare, echipa antrenată pe atunci de Mihail Făgărăşan furnizînd una din marile surprize ale vremii. Era certificatul de naştere al unei generaţii de excepţie, cu care HCM-ul avea să scrie istorie în acest ultim deceniu! -informeaza NEPTUN TV, o televiziune aflata aproape de sport in general si handbal in mod special.

17.11.10

Victoria cu Bosna Sarajevo a menţinut in cartile de calificare, în primăvara europeană, pe HCM, dar campioana noastra trebuie să o bată şi pe Sankt Petersburg – intr-un nou meci pe teren propriu, pentru a rămîne pe locul 4, ce asigura calificarea in optimi, din grupa D a Ligii Campionilor.

Noi credem foarte mult in victorie si daca dorim cu adevarat acest lucru, o sa se si infaptuiasca. Este un meci greu nu spune nimeni ca nu e, dar intotdeauna am stiut sa ne mobilizam la astfel de partide, mai ales ca de acest joc, tine calificarea noastra mai departe in Liga Campionilor. Adversarul e o echipa fasneata, specifica ruseasca, cu gabarit mare in faza defensiva si extreme rapide. I-am urmarit ce pot si in jocurile de acasa si in cele din deplasare, dar si cum se comporta la o aparare mai avansata 3-2-1 – cum fac cei de la Croatia; dar si la o aparare 6-0 – practicata de Flensburg a declarat pentru Neptun TV, antrenorul dobrogenilor Eden Hairi.

Pentru a-si indeplinii obiectivul, dobrogenii au tras tare la antrenamentele  – marca antrenorilor Buligan si Hairi! Îngrijoraţi din cauza numărului mare de ratări, care au privat HCM-ul de cîteva rezultate favorabile în acest sezon,  cei doi oficiali au insistat la individualizare pe… precizia aruncărilor!

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM I-AU CHINUIT BULIGAN SI HAIRI – pe jucatorii constanteni, sa bage mingea in “ate”

(imagini extraordinare surprinse de Sorin CEALERA – Neptun TV)

ST. PETERSBURG HC (www.spbhandball.ru)

Logo St.Petersburg

– Cei mai importanti jucatori ai formatiei oaspete, par a fi: Nasyrov Eldar  – inter stang (n.1986, 190 cm, 91 kg) cu 20 goluri inscrise in LC; si Shindin Alexey – extrema dreapta (n. 1981, 173 cm, 87 kg) cu 18 goluri in LC.

Rusii au castigat cu 32-27 cu Bosna Sarajevo, insa n-a putut pune probleme favoritelor Ciudad Real, Croaţia Zagreb şi Flensburg, avand 2 puncte, ca şi HCM.

Formatia oaspete pare să fi acontat, din nou, locul 2 în Rusia, pierzand  la scor, 25-39, derby-ul cu Cekhovskie Medvedi (Finalista in Final4LC, sezonul trecut). In schimb a cîştigat la diferente clare, celelalte 8 meciuri disputate.

– Antrenorul  de 38 de ani – Dmitri Torgovanov, a fost jucator pe postul de pivot, si are in palmares titlul de campion mondial şi olimpic. Acesta a avut o frumoasa carieră în Bundesliga – Ger, unde a jucat pînă în 2009!

– Are cea mai slaba aparare din grupa Constantei, 128 goluri primite, ceea ce inseamna o medie de 32 goluri primite/ partida in cele 4 etape jucate pana acum in LC. Insa Constanta are cel mai slab atac dintre cele 6 echipe, doar 99 goluri inscrise.

Buligan si Baiceanu la Conferinta de presa de dupa victoria cu Bosna Sarajevo