Czeczi Alina Ramona (n 89-166 cm-63 kg)

HC ZALAU – RK Zajecar 29-25, in prima mansa din in turul III al Cupei EHF. 

CLICK AICI pentru a vedea evolutia completa a partidei – transmisa LIVE TEXT de www.sportulsalajean.ro

Tadici & co. s-a impus in fata campioanei Serbiei (cu 5 jucatoare in lotul cu care si Romania se va intalni la CE DAN/NOR 2010), obtinand inca un rezultat pozitiv in Europa, dintre formatiile feminine romanesti angrenate in competitiile continentale, la sfarsitul saptamanii trecute. Nationala Serbiei se anunta un adversar redutabil la turneul final din Scandinavia, mai ales ca una din golgeterele din LC este LekicAndrea – Krim. Returul peste o saptamana intr-o sala de 4.000 locuri, in care se anunta o atmosfera infernala! Declaratiile celor 2 oficiali, mai jos!  

Rezultatul obtinut, chiar daca nu asigura nici pe departe calificarea in faza urmatoare a competitiei, este foarte bun, daca tinem cont ca, cea mai tanara echipa din Liga I a invins campioana Serbiei – ce a ratat la mustata intrarea in Liga Campionilor, in acest sezon ( in fata lui Debrecen la 1 gol); echipa lui Tadici fiind lipsita si de aportul Adrianei Holhos – accidentata, care nu va reintra pe teren pana la reluarea campionatului din ianuarie. 

Salajencele, desi porneau cu sansa a doua, s-au daruit senzational in fata unei echipe venita cu aproape 100 de suporteri la Zalau, team sarb ce se respecta, spionand pe viu formatia noastra, la penultimul meci de campionat de la Severin cu SCM Craiova. Tridentul Molfea – Czeczi – Ciucciulete a fost insa la inaltime, impreuna cu Nechita in poarta si doar lipsa de experienta a acestor tinere si prestatia mediocra a arbitrilor a facut ca diferenta pentru retur sa nu fie mai mare! Golgetera in exercitiu a campionatului – extrema de buzunar Alina Czeczi (nascuta in 1989), aratand ca nu degeaba are o medie de peste 9 goluri/ partida in Liga I, reusind si in fata mult mai titratelor adversare sa inscrie 8 goluri, transformand cu regularitate de la 7 metrii pentru formatia noastra.    

Zgârcit de obicei cu aprecierile pozitive la adresa echipei sale, Gheorghe Tadici nu s-a ferit de această dată să laude atitudinea lor, la capătul unui meci pe care HC Zalău îl putea câştiga chiar mai clar. 

Molfea Nicoleta (n 1987- 177 cm- 65 kg)

„Fetele s-au luptat formidabil astăzi şi nu pot să le reproşez nimic. N-au ţinut cont nici de problemele create de cei doi aşa-zişi fluieraşi. Sunt mulţumit de victorie. Felicit fetele şi chiar dacă va fi să ieşim din această competiţie, vom ieşi cu capul sus”, a menţionat Tadici pentru colaboratorul www.sportulsalajean.ro, care a criticat virulent prestaţia brigăzii de arbitri din Belarus. ( Declaratia completa – CLICK AICI ) 

Dusko Milic antrenor RK Zajecar pentru aceeasi sursa: „Niciodată n-am jucat aşa slab, ca la Zalău. Dar, sunt convins că ne vom califica( Declaratia completa – CLICK AICI  ) 

Marcatoarele lui HC ZALAU:Czeczi 8 goluri, Molfea 8, Ciuciulete 6, Băbeanu 3, Rob 2, Şomoi 1, Ţurcaş 1. 

 

Marcatoarele lui RK ZAJECAR:Damnjanovic 8 goluri, Krpez 6, Bartosic 5, Pavic 2, Stevin 2, Kukic 1, Matic 1. 

BRAILA CASTIGA LA LIMITA IN GRECIA!

Intr-un alt meci din prima mansa a turului III din Cupa EHF, AC Ormi Patras (Gre)-Dunărea Brăila 21-22. Echipa din Braila a fost cap de serie la tragerea la sorti, astfel ca dupa victoria din deplasare este aproape calificata in turul IV. Marcatoarele formatiei noastre: Adina BROT 8 goluri, Moldovan 7, Craciun 2, Lazarin 2, Luca 2, Tomuleanu 1. La echipa greaca au evoluat si fosta jucatoare a Rapidului – Roxana Gheorghe si portarul Otilia Faca. Fosta giulesteana a inscris 2 goluri pentru echipa sa.