Eliza - fiica si Carmen Buceschi - mama - coechipiere la HCM BM

În sala de sport a Şcolii nr. 5 din Baia Mare, HCM Ştiinţa a învins cu 27-24 pe HCM Roman, după un meci echilibrat şi plin de suspans. Vedeta partidei a fost mezina de numai 17 ani din lotul băimărencelor, Eliza Buceschi, autoare a 11 goluri (unul din aruncare de la 7 metri)! Din tabăra localnicelor, care au condus permanent pe parcursul jocului, s-a mai remarcat Jenica Rudics, care a punctat tot de 11 ori (însă de 8 ori din aruncări de la 7 metri).

Începutul partidei a fost extrem de echilibrat, niciuna dintre formaţii nereuşind să se deprindă la mai mult de un gol pe tabela de marcaj. După 8 egalităţi consecutive (8-8 în minutul 22) gazdele punctează de 3 ori consecutiv (11-8 în min. 25), însă la pauză diferenţa în favoarea băimărencelor era una fragilă, 13-12.

În primele 9 minute ale reprizei secunde se marchează doar 3 goluri şi tabela de marcaj indica egalitate la 14. Din acest moment intră în scenă Eliza Buceschi, care înscrie de 3 ori consecutiv şi HCM Ştiinţa se desprinde din nou la 3 goluri (17-14 în min. 42). Junioara de numai 17 ani, provenită de la CS Extrem, face ravagii în apărarea romaşcanelor şi marchează nu mai puţin de 11 goluri până la finalul jocului.

Diferenţa în favoarea localnicelor se măreşte la 5 goluri în minutul 53 (25-20). Chiar dacă oaspetele se agaţă de fiecare minge şi se apropie la 3 goluri, victoria nu mai poate scăpa din mâinile băimărencelor. HCM Ştiinţa câştigă meritat cu 27-24 şi obţin a patra victorie din acest sezon competiţional.

“Sunt foarte fericita pentru ca am castigat. Era un meci – pot sa spun – capital pentru noi. Erau foarte importante aceste puncte” a declarat Eliza Buceschi. Chestionata despre cum se simte dupa ce a dat 11 goluri intr-un meci de Liga, Eliza a raspuns: “Nu ma asteptam, dar parca azi mi-a intrat tot ce am dat la poarta. A fost ceva de vis!” a spus pentru emaramures.ro, la finalul partidei tanara speranta a handbalului maramuresean feminin

HCM Ştiinţa – HCM Roman 27-24 (13-12)
Sala Şcolii nr. 5 – circa 400 de spectatori.
Arbitri: Robert Harabagiu – Silviu Stănescu (Moreni).
HCM Ştiinţa: Cetăţeanu (4 intervenţii bune), Matei (7 int. bune, a apărat inclusiv o aruncare de la 7 m) – E. Buceschi 11 (1), Rudics 11 (8), Hotea 3, Dobromir 1, Cr. Pop 1, Oşan, Pârvuţ, Tătar, Mihai. Antrenori: Ioan Băban şi Ion Gherhard.
HCM Roman: Cristescu (5 int. bune, inclusiv 2 aruncări de la 7 m), Polocoşer – L. Marin 8 (4), Varga 5, Dudescu 4, V. Pop 2, Tiţa 2, Busuioceanu 1, Gherman 1, Cl. Strungaru 1, Horobeţ, Ivan. Antrenor: Cornel Bădulescu.
Aruncări de la 7m: 14-5 (transformate 9-4, au ratat Hotea, El. Buceschi 2, Rudics 2 respectiv Cl. Strungaru).
Minute de eliminare: 14-14.
Cartonaşe roşii: Pîrvuţ (50′) respectiv Gherman (41′).

JOACA HANDBAL! cu HCM Stiinta Baia Mare si www.hcmbaiamare.ro