Mwasessa - Toulon 10 goluri (foto ff-handball.org)

TOULON – OLTCHIM 22-26 (13-13)

Dupa ce Oltchim a început foarte bine disputa de la Toulon, conducând cu 5-1, după primele zece minute, au urmat 10 minute in care nu am mai reusit decat 2 goluri si campioana Frantei a revenit, 6-7 (min. 19), in special datorita interului Mwasesa precum si a ratarilor noastre – două aruncări ratate de la 7 metri.Paula!!! este un slogan deja pe buzele iubitorilor de handbal. Da! Paula ne-a tinut din nou in joc, de fiecare data cand evolutia noastra nu era foarte buna.

Echilibrata a fost si partea a doua a jocului, dupa un start bun de repriza, Oltchim fiind din nou egalata cu 10 minute inainte de final. Ozel a facut faza meciului cu 2 minute inainte de final. Un “JOACA HANDBAL!” care a facut sah-mat toata apararea franceza si a lasat-o in pozitie de finalizare pe Ionela Galca Stanca, care nu a iertat: 22-25 si Oltchim se gandeste deja la grupele principale.

Iar cel mai important pentru echipa, este ca va fi liniste! daca valcencele castiga si disputa cu Randers! in ciuda unui joc nu foarte convingator nici la Toulon.

“TOULON s-a inclinat cu onoare!” – site-ul Federatiei Franceze de Handbal dupa victoria Oltchimului

Marcatoare:
Toulon – Mwasesa 10 goluri, Tuvene 3, Gnabouyou 2, Dembele 2, Gondo 2, Helgesson 1, Flognman 1, Lebihan 1.
Oltchim – Neagu 5 goluri, Elisei-Ardean 5, Vizitiu 4, Stanca 4, Ozel 3, Beşe 2, Nechita 2, Fiera 1.

Tot duminică, în deplasare, Larvik a învins la scor formaţia daneză Randers HK, scor 38-20, şi cu 8 puncte, neînvinsă, şi-a asigurat calificarea în grupele principale. Oltchim este pe locul secund, cu 4 puncte, urmată de Toulon şi Randers, ambele cu câte 2 puncte, înaintea ultimelor două etape ale grupei C.