Portarul Levente Szabo - omul partidei

HCM CONSTANTA – UCM RESITA 21-21 (10-10)

Rezultatul final amageste ambele echipe!” – Aihan Omer

HCM Constanţa a ratat şansa de a egala Reşiţa în Liga Naţională, la finalul unui meci foarte echilibrat si tacticizat, in care JOACA HANDBALUL a avut un rol secundar, apararile ducand greul meciului.

Niciodata pe parcursul primei reprize, nu s-au desprins dobrogenii la mai mult de 2 goluri, dar au lasat impresia că se pot desprinde decisiv, cînd Sadoveac a marcat pentru 15-12, dar a venit imediat replica lui Stamate, pentru care apărarea constănţeană nu a găsit antidot.

Timuzsin a făcut 21-20 cu 1 minut şi 10 secunde înainte de final, însă, din nou, Reşiţa a egalat, prin Georgescu. Hairi a cerut time-out, dar HCM n-a găsit soluţia de a finaliza pentru victorie în cele 22 de secunde rămase, excelentul Szabo parînd ultima aruncare a lui Buricea.

Reşiţa pierde primul loc în Liga Naţională în favoarea Odorheiului care a cîştigat la Cluj şi are 14 puncte, si care chiar incepe sa aiba sperante pentru primul loc dupa acest egal dintre campioana si vice. Harghitenii obtinand 2 puncte ca şi Energia Pandurii Târgu Jiu, de care o desparte golaverajul. Reşiţa a coborît pe locul 3, cu 13 puncte, urmată de Suceava, 12, şi HCM Constanţa, 11 puncte.

Levente Szabo in fata cu Toma

Presedinte UCM Resita – Ion Zamfirescu:Meci echilibrat, oricare echipa pierdea, cred ca era putin ghinionista. Totusi, comparand ocaziile de gol avute, noi am avut mai multe chiar: 3 contraatacuri de singur cu portarul, 2 de 7m. Per total sunt multumit si e un pas spre obiectivul pe care il avem. Campionatul este foarte lung si e posibil de orice, chiar si echipele de pe ultimele locuri pot incurca, asa ca nu suntem prea euforici. Nu suntem inca la nivelul pe care il dorim, pentru ca daca analizam cele 8 etape parcurse, am avut foarte multe scaderi in joc, alternate cu momente foarte bune – deci mai avem mult de lucru! Levente este un portar cu experienta, iar Irimus si Antonaru sunt de viitor. Astazi Szabo L a fost la nivelul lui Popescu”

Aihan Omer – fost antrenor al ambelor echipe: Rezultatul final amageste ambele echipe! Sigur Resita are un mic avantaj, dar nu hotarator. Totusi sunt prea multe orgolii nemasurate, intr-un derby al campionatului – parca prea multa presiune apasa si pe jucatori, in detrimentul spectacolului. Peste tot pe unde am fost am incercat sa atrag publicul la sala cu “JOACA HANDBAL!” si am reusit de cele mai multe ori. Szabo Levente a fost foarte bun la caraseni.”

Confruntarea a lasat un gust amar din punct de vedere al sloganului “JOACA HANDBAL!”. Conferinta de presa – ce este obligatorie pentru cluburi si face parte din Regulamentul de Organizare si Functionare al Handbalului si mai presus de orice, din spectacol! nu s-a mai tinut!

HCM Constanta – UCM Resita 21-21 (10-10)
HCM Constanta:
Toma 4, Sabou 4, Sadoveac 3, Csepreghi 2, Stavrositu 2, Schuch 2, Riganas 1, Baiceanu 1, Muresan 1, Buricea 1.
UCM Resita:
Al.Stamate 5, Georgescu 5, Ghionea 3, Vujadinovic 3, Rohozneanu 2, Irimescu 2, Fenici 1.

*conform raportului oficial de joc

UCM RESITA egal la campioana HCM