Siraba DEMBELE

TOULON – OLTCHIM, duminica – ora 18, in direct pe Digi Sport. O victorie a campioanei noastre, aduce in proportie foarte mare calificarea in faza a doua a grupelor si cel mai important liniste in sanul echipei si a conducerii. Geiger, Puscasu si Gatzel au ramas in afara lotului de la Olchim, ce face deplasarea.

DECLARATII. Siraba Dembele: ” Avem un ritm infernal! Dupa Randers am fost in al noualea cer!”. Thierry Vincent – antrenor: „Am spus fetelor ca primele 2 partide din LC au fost de a lua contact, de a tatona terenul, ca la poker! La sfarsit se va vedea cine va lua pot-ul!”

Statisticile vorbeau de la sine. Nici o echipa franceza nu s-a impus vreodata pe un taram danez, în Liga Campionilor. De aceea rezonanţa succesului obţinut de Toulon la Randers, este cu atât mai mare pentru teamul campion al Frantei, dar si pentru presa din Hexagon.

Inainte de Campionatul European, aceste cateva saptamani sunt vazute foarte importante pentru Toulon, care da cateva jucatoare si la echipa reprezentativa a Frantei. “Avem meciuri intr-un ritm infernal!” a spus Siraba Dembele pentru site-ul Federatiei Franceze de Handbal – ff-handball.org, dupa victoria cu Randers si traseul greu cu deplasari la Valcea si in Danemarca, Apoi pregatire cu Nationala Frantei la Capbreton, in vederea turneului final din decembrie din cele 2 tari Scandinave si meciuri de campionat. Ea a completat „Cu atat mai mandre suntem de ce am realizat in Danemarca, unde am luat deplasarea mai degajat si asa am castigat acel joc, provocand surpriza. Dupa jocul de la Valcea am fost putin dezamagita, insa spiritul nostru de echipa a reinviat dupa Randers! Am fost in al noualea cer atunci!”

Intre timp, euforia victoriei a trecut, dupa ce miercuri, campioana Frantei a pierdut pe propriul teren, un meci foarte important pentru economia campionatului, in fata lui Metz cu 25-26 (15-12), echipa care acum, are prima sansa la titlu, fiind pe primul loc la 5 puncte de Toulon.

Oltchim a anuntat si lotul pentru deplasarea importanta de la Toulon, antrenorul maghiar Kovacs facnd din nou 3 modificari fata de ultima partida de la Larvik: noutatile sunt Nechita, Puscasu si Szucs.

OLTCHIM: Ungureanu, Tolnai – Farcău, Nechita, Stanca, Manea, Elisei-Ardean, Fiera, Neagu, Ozel, Vizitiu,  Szucs, Luca, Beşe.

Lacomie exista in tabara franceza inainte de partida cu Oltchim! „Obiectivul nostru este locul 3 in grupa, dar stiti cum e, daca dam lovitura pentru locul 2, de ce sa nu mergem mai departe in LC” a precizat jucatoarea Siraba Dembele, pentru aceeasi sursa, inainte de meciul cu Metz, sustinuta si de antrenorul Thierry Vincent „Am avut dificultati de a intra in joc in meciul de la Randers, datorita fricii cu care am intrat pe teren. Am reformulat apoi din mers echipa si ajutati si de portarul Bettacchini, am intrat apoi in joc, castigand in final meritat, deoarece am dominat fizic si tactic partida. Am spus fetelor ca primele 2 partide din LC au fost de a lua contact, de a tatona terenul, ca la poker! La sfarsit se va vedea cine va lua pot-ul!”

Antrenorul francez a incheiat, spunand pentru ff-handball.org: „Toata lumea credea ca o sa lam batai de la 6 goluri in sus de la toate echipele din grupa LC. Acum ne va spune probabil ca putem termina pe locul 2!

Primul punct de cotitura l-a pierdut Toulon, miercuri cu Metz. Iar programul este in continuare infernal, mergand pe aceleasi coordonate in Liga Campionilor – intalniri cu Valcea pe 7, in 13 – Larvik, şi Randers pe 20.11! Toulon nu mai este asa increzatoare in victorie, insa campioanele noastre de la Oltchim vor avea cu siguranta o partida foarte grea duminica seara de la 18,00 – In Direct pe DigiSport. Imbucurator este ca, Toulon a avut o evolutie modesta din punct de vedere al procentajului de reusita, miercuri seara cu Metz, in „Palais des sports” sub 50%, conform statisticii oferite de site-ul FFH.