Bucuria lui Toulon dupa victoria de la Randers (DAN).

TOULON – OLTCHIM , duminica – ora 18, in direct pe Digi Sport

TOTUL DESPRE TOULON – METZ, AVETI MAI JOS!

Vesti bune pentru Oltchim, vin miercuri seara dinspre Franta! Toulon a pierdut derby-ul cu Metz, cu 25-26 (15-12), in meciul contand pentru etapa VIII din Liga franceza de handbal feminin, desfasurat pe teren propriu, in fata a peste 1.000 de spectatori, informeaza site-ul Federatiei Franceze de Handbal. Dupa ce au condus cu 14-10 si 15-11 chiar inainte de pauza, fetele de la Toulon au inceput slab repriza II. Au fost egalate, apoi s-a mers cap la cap. In min.55 si 30 sec, GNABOUYOU a adus egalarea, insa gazdele nu au mai marcat pana la sfarsitul partidei, in urmatoarele 4 min. si jumatate. In schimb a facut-o PINEAU A. pentru METZ, aducand oaspetelor victoria. Toulon acumuleaza totusi 1 punct in clasament si urca temporar pe locul 3 in clasament. CUM?! daca a pierdut??

Liga I din Franta cuprinde in acest sezon doar 11 formatii, iar punctajul este diferit fata de campionatul din tara noastra: 3p la victorie, 2p la egal si 1p pt fiecare partida jucata. Astfel, adversarul fetelor noastre in partida foarte importanta de duminica pentru calificarea in faza a doua a grupelor Ligii campionilor, a acumulat 17 puncte si a trecut momentan pe locul 3 in clasament, iar METZ s-a distantat confortabil, la 5 puncte de Toulon, situandu-se pe locul 1 cu 22 puncte acumulate, dupa meciul de aseara.

Conform statisticilor oferite de FFH prin foaia de joc, care se publica si poate fi vizualizata pe site-ul organismului, cea mai buna marcatoare pentru Toulon in partida cu Metz a fost MWASESA CHRISTIANE cu 6 goluri, dar aceasta a avut un procentaj destul de slab (42%), reusind sa puncteze dintr-un total de 14 aruncari. Romanca TUVENE ADINA-MARI a reusit 4g/5a (80%), LE-BIHAN MANON avand procentaj maxim (100%) cu 3g/3a. Insa cea mai dezamagitoare a fost GNABOUYOU MARIE, care a reusit doar 1 singur gol din 10 incercari! DEMBELE SIRABA si suedeza HELGESSON THERES au reusit cate 4g/8a, in timp ce GONDO PAULA a reusit 2g/3a si FLOGNMAN TINA 1g/2a.

sursa: www.ff-handball.org