M.Geiger - golgeterul Romaniei la Trofeul Carpati 2010 cu 24 goluri

Nationala feminina a Romaniei, a castigat editia 2010 a Trofeului Carpati, desfasurata la Drobeta Turnu Severin, invingand in ultima zi a competitiei echipa Ucrainei cu 35-27.

Ucraineanca Valcei – Pidpalova, a iesit golghetera turneului, Barsan – Chintoan s-a ales cu premiul pentru cea mai tehnica jucatoare de la turneu, iar Ungureanu a primit voturile pentru cel mai bun portar. In clasamentul, pe locul 2 s-a clasat Polonia, urmata de Ucraina si Macedonia. Melinda Geiger a inscris cele mai multe goluri pentru Romania -24, la Trofeul Carpati din acest sezon.

Meciul din ultima zi a fost la un pas sa se intrerupa si sa nu se mai reia.

Iulia Manaharova (Ucraina) a fost descalificată în min. 24, pentru fault dur asupra Iuliei Puscasu. În urma acestei decizii, delegaţia Ucrainei a protestat pentru cartonaşul roşu şi a ameninţat cu retragerea de pe teren. În cele din urmă, meciul a continuat, iar echipa antrenată de Radu Voina a câştigat, la fel cum incepuse partida, fără probleme! Din tabara ucraineana, Pidpalova a reusit 7 goluri in meciul cu majoritatea colegelor ei de la Oltchim.

Trofeul organizat anual de FRH, s-a dorit a fi o pregatire in vederea CE DAN/NOR 2010.  Pentru turneul final, Romania mai are programat un stagiu de pregatire in perioada 15-24 noiembrie iar, intre 26 si 28 noiembrie va participa la un turneu in Franta. Cu cateva zile inainte de competitia organizata de cele doua tari nordice, in zilele de 30 noiembrie – 1 decembrie, Romania va disputa doua jocuri amicale cu Germania. Iar in perioada 6-19 decembrie, tricolorele vor participa la turneul final al Campionatului European, care se va derula in Danemarca si Norvegia. Romania face parte din grupa A, faza in care va intalni in 7 decembrie – Spania,  Danemarca in 9 decembrie si Serbia in 11 decembrie.

REZULTATELE SI MARCATOARELE ROMANIEI LA TROFEUL CARPATI

Romania – Macedonia 37-24 (17-15)

ROMANIA: Tolnai, Smedescu – Elisei şi Zamfir, fiecare cu câte 6 goluri, Geiger si Chintoan cate 5, Neagu si Curea cate 4, Moldovan 3, Paraschiv si Manea cate 2.

Romania – Polonia 32-24 (17-13)

ROMANIA: Ungureanu, Smedescu – Melinda Geiger – cea mai buna marcatoare a României, cu 7 reusite, urmată de Valentina Ardean-Elisei si Florina Chintoan cate 4g, Cristina Neagu si Ionela Stanca cate 3, Iulia Curea, Adina Fiera, Ada Moldovan si Roxana Han cate 2 fiecare, Magdalena Paraschiv, Adriana Ţăcălie şi Mihaela Tivadar cate 1g fiecare.

Romania – Ucraina 35-27 (20-13)

ROMANIA: Ungureanu, Tolnai – Geiger 12 goluri, Stanca 7, Elisei 4, Paraschiv 3, Manea 2, Neagu 2, Curea 2, Fiera 2, Tivadar 1