ROMANIA 2010 - a aratat ca o echipa, doar in startul partidei cu Spania

ATMOSFERA SUPERBA CREATA DE PESTE 2.000 SPECTATORI, JOC FOARTE SLAB SI PLIN DE GRESELI AL TRICOLORILOR. NU ORIUNDE IN TARA NOASTRA, SE POATE AUZI, IN FINALUL UNUI ASEMENEA DUS RECE: ROMANIAA! ROMANIAAA!

In calificarile pentru Campionatul European 2012, duminica seara Spania a spulberat nationala antrenata de Vasile Stanga si Nicolae Munteanu cu scorul 35-20. Partida a avut loc in sala “Antionio Alexa” din Oradea, in fata a peste 2.000 de spectatori.  Romania ocupa ultimul loc al grupei a doua si are sansele de calificare ( foarte posibil) compromise.

România a început destul de slab partida şi a marcat primul gol abia în minutul 5, la scorul de 3-0 pentru iberici. Tricolorii au fost de două ori la un singur gol de spanioli,  si după o superioritate numerica, Ghionea a avut şansa egalării, dar a irosit-o ratand o aruncare de la 7 metri, apoi a gresit la nici 1 minut din nou. Din acel moment  ibericii au pus stapanire pe joc si s-au dus in urma ineficacitatii noastre pe parcursul urmatoarelor 6 minute, pana la 6-12 min.22. Pauza arata un incredibil 7-18, pentru ca au urmat inca 8 minute fara gol in tabara noastra. România nu a reuşit să joace mai bine nici după pauză, când diferenţa de scor a crescut si cine stie ce s-ar fi intamplat, daca Popescu nu avea cel putin 10 interventii, fiind ocrotit si de barele portilor in mai multe randuri.

Ilker Romero (SPA) - 5g cu Romania

ROMANIA – SPANIA 20-35 (7-18) – calificari la CE SER 12

Arbitrii: Michael Johansson SWE Jasmin Kliko (SUEDIA),

EHF-Delegat NOR Dagfinn Villanger (NOR)

ROMANIA: Popescu, Irimus – Al. Stamate 5, Ghionea 3, Florea si Toma cate 2, Csepreghi,  Sabou, Georgescu, Novanc, Savenco, I. Stamate, Fenici si Simicu  fiecare cate 1 gol, Sania.

Principalii marcatori ai Spaniei: Romero 5, P. Garcia, Aguinagalde, Canellas şi L. Garcia cate 4g fiecare.

CROATIA a invins in celalalt meci al grupei, in deplasare, formatia Lituaniei, scor 21-19.

Meciurile din acest an s-au terminat. Calificarile se reiau in 9/10 martie 2011, cand sunt planificate partidele Spania – Croatia, Lituania – Romania. Vor urma: 12/13 martie –Croatia – Spania, Romania – Lituania; 8/9 iunie – Romania – Croatia, Lituania – Spania si 11/12 iunie – Croatia – Lituania, Spania – Romania.

Rezultatele de pana acum din Grupa 2 de calificare: Spania – Lituania 33-17, Croatia – Romania 34-22, Lituania – Croatia 19-21, Romania – Spania 20-35. Spania si Croatia conduc clasamentul si au aproape sigur calificarea in mana, dupa doar 2 etape.