Spania la Oradea

“JOACA HANDBAL!”

duminica -ora 18,00, in Preliminariile CE Handbal masculin -Serbia 2012. In direct pe Digi Sport si LIVE TEXT in timp real pe CHAT-ul eurohandbal.ro. Sustineti baietii nostrii acolo!

SPECTACOL HANDBALISTIC DE GALA, DUMINICA DUPA AMIAZA, IN SALA “ANTONIO ALEXE” DIN ORADEA, IN FATA UNUI ADVERSAR DE CALIBRU MONDIAL! MAI SUNT BILETE SI IN ZIUA PARTIDEI!

Spania a sosit de vineri in Romania si pregateste minutios partida! Lotul Spaniei si ce spune FSH despre partida cu noi, le aveti mai jos!

Romania intalneste azi – Spania, in preliminariile CE SER 12, in etapa 2 din grupa 2, de calificare la turneul final. Un adversar de calibru mondial in sportul cu mingea la semicerc, ce are in componenta mai multi jucatori de la doua din primele 3 echipe ale sezonului trecut de Liga Campionilor – FC Barcelona Borges si Ciudad Real.

Chiar daca echipa noastra vine dupa un esec la 12 goluri in fata Croatiei, si intalneste un astfel de adversar, baietii spera intr-un rezultat pozitiv. Meciul de la Karlovac a fost dat uitarii, mai ales ca acolo, am intalnit vicecampioana mondiala si tricolorii vor sa se revanseze in fata propriilor suporteri, de la care asteapta sa ii sustina in numar cat mai mare. Chiar daca pana joi, nu se vandusera decat vreo 250 bilete, se pare ca sala va fi plina la ora partidei, cele cateva sute de bilete ramase nevandute, (din totalul de 2.100) putand fi achizitionate de suporteri si duminica dimineata, in ziua jocului.

Antrenorul Vasile Stanga, se pare ca se va putea baza pe un altfel de serviciu a lui Csepreghi, in partida cu ibericii, acesta neevoluand din cauza unei accidentari mai vechi, decat in primul sfert cu Croatia si spera intr-o evolutie mult mai buna a “neamtului” Sania, chiar daca acesta vine de pe ultimul loc din Bundesliga (MT Melsungen). Precedente fericite au mai fost, cel putin cu jucatorii veniti de la HCM Constanta, acestia invingand Barcelona, acum cateva sezoane in Liga Campionilor, Intre timp, reprezentantii dobrogeni la nationala, au mai prins “ceva” experienta in LC si vor incerca, impreuna cu celilalti coechipieri sa mentina vie speranta, unei calificari – totusi surpriza! la europene.

Miercuri a ajuns şi covorul de joc după care a fost montat joi, in sala Antonio Alexe. Numai suprafaţa de joc i-a costat pe organizatori 25.000 de euro.

De partea cealalta, Spania considera, conform site-ului oficial al Federatiei Spaniole de Handbal, ca fata echipei noastre nationale nu este cea din partida cu Croatia! In consecinta, au pregatit minutios partida si au sosit inca de vineri la Oradea. Preferand sa se odihneasca, dupa un drum lung si obositor cu avionul si autocarul din Ungaria, ibericii au programat antrenamentul oficial in ziua jocului, pe durata unei singure ore de la 10 la 11,00.  Acesta va fi  insa, o sesiune blânda, care va servi doar pentru a reaminti aspectele tactice pe care antrenorul Valero, le-a conceput pentru întâlnirea cu tricolorii. Spaniolii

Valero Rivera - antrenor Spania

sunt un pic ingrijorati de faptul ca jucam acasa, si ca vom avea un public cald, foarte aproape de teren – pe care o considera o problema. Ei au facut in ziua de sambata, sesiune video in loc de antrenament, prin care s-au informat, în spatele uşilor închise, si au analizat toate variantele ofensive şi defensive a echipei noastre, informeaza FederatiaSpaniola, mai ales ca oficialilor iberici, li se pare ca nu am jucat in formula standard – in Croatia!

Antrenamentul facut de iberici, s-a dorit a fi un impact cu privire la aspectele tactice din defensivă, cu transformare rapidă pe contraatac, factorii pe care antrenorul spaniol Valero Rivera, ii consideră esenţiali pentru un rezultat bun în această deplasare dificilă din Romania.

Iker Romero - FC Barcelona, 5g in meciul Spania - Lituania

Astfel, antrenorul spaniol s-a declarat foarte mulţumit atât cu rezultatul cat  si cu jocul echipei sale, mai ales în apărare, unde ibericii au fost excelenti şi nu au lasat sa se dezvolte jocul lituanienilor. “Apărarea noastră a fost cheiea victoriei mai ales in prima parte a partidei” a spus Valera pentru aceeasi sursa.

Sunt foarte fericit pentru că astăzi m-am simtit important din nou şi ii datorez  lui Valero, pentru încrederea acordata. Când ajungi sa ai încredere, este mai usor  – lucrurile merg mai bine“, a spus Iker Romero, golgeterul (5g) meciului cu Lituania,  pentru site-ul FSH, imediat dupa victoria cu 33-17, in fata fostilor sovietici.

LOTUL SPANIEI – MARCATORII CU LITUANIA si CLUBUL DE LA CARE PROVIN:

Spania  33 (17+16) – Lituania 17 (5+12)
Hombrados  portar, Ciudad Real, García Parrondo (4 goluri, unu din 7m) – Ciudad Real, Gurbindo (2) – Valladolid, Garabaya (2) – Naturhouse La Rioja, Viran Morros (1) – Ciudad Real, Iker Romero (5,unu din 7m) – Barcelona Borges, Juanín García –capitan – FC Barcelona Borges, Sierra Mendez – Valladolid, Julen Aguinalgade (3) – Ciudad Real, Malmagro (3) – Navarra San Antonio, Chema Rodríguez, Raúl Entrerríos (3) – FC Barcelona, Cristian Ugalde (3) – FC Barcelona, Maqueda (3) – CAI BM Aragon, Cañellas (3, 2 din 7m) – Ciudad Real si Antonio García (1) – Granollers Fraikin