Ionela Galca Stanca ramane la nationala

UPDATE: 3 victorii de la 8 goluri in sus, in meciurile de la TROFEUL CARPATI. Vedeti la NEWS marcatoarele! UPDATE 2: ROMANIA CASTIGA TROFEUL CARPATI dupa 35-27 in ultima zi cu Ucraina

Premiu special va fi acordat de FRH, jucătoarei Viorica Ionică, handbalistă care evoluat pentru Naţională de 237 de ori, dar şi Marianei Tîrcă, cea mai bună marcatoare a României, formaţiei pentru care a înscris de 2043 de ori.

Trofeul Carpati la handbal feminin se va derula la Drobeta Turnu Severin, in perioada 29-31 octombrie. Participa reprezentativele Romaniei, Poloniei, Ucrainei si Macedoniei. Toate partidele nationalei noastre, vor fi transmise in direct de Digi Sport. Au fost delegati arbitrii Duta / Florescu (Bucuresti) si Anton / Nastase (Buzau).

Între jucătoarele care vor lua parte la „Trofeul Carpaţi” de la Tr. Severin se vor număra şi 10 handbaliste din lotul campioanei României. Este vorba despre portarii Paula Ungureanu şi Talida Tolnai, dar şi despre Iulia Curea, Oana Manea,  Cristina Neagu, Roxana Han, Melinda Geiger, Adriana Ţăcălie. De menţionat este şi faptul că printre handbalistele selecţionate de antrenorul Radu Voina la Naţională se mai numără Ionela Stanca, jucătoare care nu a participat la ultima acţiune a primei reprezentative, fiind foarte aproape de o retragere definitivă din echipa tricoloră. A reuşit, totuşi, să fie întoarsă din drum, iar acum va apăra din nou culorile României. De asemenea, se reîntoarce la Naţională cu ocazia „Trofeului Carpaţi” şi Adina Meiroşu Fiera, handbalistă care şi-a întrerupt pentru o perioadă cariera pentru a deveni mămică. Cum visul nu i s-a îndeplinit, Fiera a luptat pentru a depăşi problemele, iar acum a ajuns din nou la nivelul optim, eforturile făcute de jucătoarea chimistă în ultimele săptămâni fiind apreciate şi de Radu Voina, cel care a reintegrat-o în sistem. Alături de cele menţionate, din lotul României mai fac parte: Mihaela Smedescu, Florina Bârsan Chintoan, Magda Paraschiv, Mihaela Tivadar, Ada Moldovan şi Cristina Zamfir. La întrecerea de la Tr. Severin nu vor lua parte şi handbalistele care activează în străinătate. La „Trofeul Carpaţi” se vor regăsi în echipa României doar jucătoare care evoluează în Liga Naţională.

Fostele glorii, premiate de FRH

Cu ocazia ediţiei din acest an a „Trofeului Carpaţi”, FRH a avut iniţiativa de a organiza şi o festivitate de premiere a jucătoarelor care se pot lăuda cu peste 100 de selecţii la Naţională. Fiecare dintre fostele glorii ale României, majoritatea şi ale Oltchim-ului, va primi câte o plachetă din partea Federaţiei şi câte o diplomă. Un premiu special va fi acordat jucătoarei Viorica Ionică, handbalistă care evoluat pentru Naţională de 237 de ori, dar şi Marianei Tîrcă, cea mai bună marcatoare a României, formaţiei pentru care a înscris de 2043 de ori.

Lista handbalistelor premiate: Angela Anton, Gabriela Manea Antoneanu, Marina Igorov Bosi, Alina Pacuraru Dobrin, Cristina Cucuianu Dogaru, Marilena Gyorfi Coiciu, Elena Francu, Doina Solomonov Furcoi, Viorica Ionica, Niculina Preotescu Iordache, Florica Vasile Ivan, Narcisa Lecusanu, Simona Caba Manea, Rodica Marian, Magda Ilyes Miklos, Valeria Bese Motogna, Nadina Nedelcu, Mariana Tarca Oaca, Irene Oancea, Cristina Petrovici, Constanta Pitigoi, Rozalia Sos, Maria Duca Torok, Edith Matei Torok, Simona Gogarla Tutuianu, Laura Lunca Lupsor, Roxana Gheorghiu, Rodica Eremia Grigoras, Sorina Lefter, Estera Matefi, Carmen Moldovan, Eva Gall Mozsi, Elisabeta RoSu, Lidia Stan, Zoranca Stefanovici, Valentina Cosma Turbatu, Mihaela Apostol, Lidia Draganescu Budnarasu, Marinela Patru Bulat, Elena Nitoiu Ciobotaru, Mihaela Bobocea Ciora, Doina Copocz.

PROGRAMUL TROFEULUI CARPATI

29 octombrie
Ora 15 :00 Polonia – Ucraina
Ora 17 :00 Romania – Macedonia

30 octombrie
Ora 15 :00 Macedonia – Ucraina
Ora 16:45 Festivitate de retragere
Ora 17 :30 Romania – Polonia

31 octombrie
Ora 10 :30 Macedonia – Polonia
Ora 12 :00 Festivitate de retragere
Ora 13 :00 Romania – Ucraina