IVANO BALIC (CRO) - cel mai bun din toate timpurile in meciul HCM Constanta - CRO Zagreb

“JOACA HANDBAL!” – LIVE TEXT, IN TIMP REAL PE CHAT-UL EUROHANDBAL!

UPDATE: CROATIA – Romania 34-22 (16-11) scor final – aveti evolutia partidei, minut cu minut pe CHAT-ul nostru!

REINTALNIRE CU IVANO BALIC (foto) – CEL MAI BUN JUCATOR DIN LUME – ALL TIME!

JOI SEARA DE LA 21,00, IN DIRECT PE SPORT.RO, TRICOLORII CONDUSI DE VASILE STANGA, DEBUTEAZA IN CALIFICARILE LA CE SER 12, CONTRA ARGINTULUI MONDIAL!

In acest final de saptamâna, echipa nationala de handbal masculin va disputa doua jocuri de calificare pentru Europenele din 2012, ce se vor desfasura in Serbia. Primul dintre acestea, joi, 28 octombrie, ora 21.00, la Karlovac, in compania Croatiei (In direct la Sport.ro).  Chiar daca suntem vazuti de casele de pariuri, fara nici o sansa, in confruntarea de diseara (cota de 11,00 la victoria noastra!), baietii nostrii pot face, cel putin, o figura frumoasa in compania Croatiei. Duminica, 31 octombrie, insa – de la ora 18.00, va avea loc al doilea joc, la Oradea, in compania Spaniei (in direct la Digi Sport). Acesta fiind meciul in care, Stanga & co isi pun mai multe sperante, in obtinerea unui rezultat pozitiv.

Antrenorii Vasile Stânga si Nicolae Munteanu se bazeaza pe urmatorul lot de jucatori:
PORTARI:Popescu, Ciobanu

EXTREME:Sabou, Ciubotariu, Toma, Ghionea

INTERI: Sania, A. Stamate, Simicu, Jurca, Georgescu

CENTRI: Fenici, Csepreghi

PIVOTI: Iulian Stamate, Novanc, Savenco

CSEPREGHI a fost “ars” cu 30% la buzunar de conducearea clubului campion, de care apartine! Conducerea HCM Constanţa a ajuns la concluzia că vina rezultatelor slabe din acest sezon nu aparţine exclusiv băncii tehnice. Comitetul Director a dictat sancţiuni împotriva unor jucători, în conformitate cu prevederilor din Regulamentul de Ordine Interioară şi din contractele de joc privind randamentul la meciurile oficiale, a anuntat Neptun TV!

RUDI PREDA STAFETA LA MIHAI! A fost timp de aproape nouă ani îngerul păzitor al echipei naţionale, cu care a participat în 2009 la Campionatul Mondial din Croaţia, alături de mai tînărul său coechipier de la HCM Constanţa, Mihai Popescu. La 31 de ani, Ionuţ Rudi Stănescu a decis să-i predea oficial ştafeta lui Pope, devenit titularul postului după ascensiunea formidabilă din sezonul precedent, care a culminat cu calificarea României la Mondialul suedez din ianuarie 2011. Stănescu a avut parte de o retragere festivă la Oradea, cu ocazia Trofeului Carpaţi, alături de alţi mari handbalişti cu peste 100 de selecţii în echipa naţională.

Program Romania:

Croatia  vs  Romania  28.10.2010 21:00

Romania     vs Spain     31.10.2010 18:00

Lithuania vs Romania 09.-10.03.11

Romania     vs Lithuania 12.-13.03.11

Romania     vs Croatia 08.-09.06.11

Spain vs Romania     11.-12.06.11

-Primele doua echipe clasate in fruntea grupei se vor califica la Campionatul European din 2012

Ivano Balic – Croatia Zagreb

IVANO BALIC (n.1979, 190cm, 97kg)

A devenit campion olimpic in 2004, campion mondial in 2003, finalist mondial (2005, 2009) şi campion european (2008, 2010) cu echipa sa naţională.

La nivel individual, Balic (născut la Split, actualul club – RZ Zagreb) a fost distins de forul mondial de handbal, Jucătorul Anului – de două ori (2003, 2006), primind si mai multe premii de cel mai bun jucator (MVP), la mai multe turnee majore.

I-a depasit in clasamentul intocmit de IHF, pe Nikola KARABATIC ( 33% din voturi) si pe TALANT Dushebajev (antrenorul actual al echipei spaniole Ciudad Real), care a obtinut 16,5% din voturile date pe site-ul forului mondial.

Cu 48,70% din cele aproape 11.000 de voturi, celebrul play-maker croat – IVANO BALIC, a devenit cel mai bun handbalist din lume, din toate timpurile, a anuntat site-ul oficial al Federatiei Internationale de Handbal, in urma cu cateva luni.

Celebrul antrenor cu care adversarul a castigat numeroase medalii, in ultimul deceniu, Lino Cervar – a înmânat o scrisoare de demisie Federatiei Croate de Handbal, la startul acestui nou sezon! Această decizie a venit pentru că eu nu pot efectua in acelasi timp, atât de bine meseria de antrenor, atat la nationala Croaţiei cat şi la Metalurg Skopje. Din păcate, oamenii de la Metalurg mi-au spus că se tem că performanţele  echipei vor fi afectate, dacă voi părăsi clubul ca sa antrenez Croaţia“, a scris reputatul Lino Cervar, în scrisoarea de demisie.

CALIFICARI CE MASCULIN SERBIA 2012. Spania – Lituania 33:17(17:5), miercuri – in Grupa 2 (a Romaniei), de calificare la CE Handbal masculin Serbia 2012.

In alta partida, din grupa 5, AUSTRIA a fost aproape de o senzationala SURPRIZA in GERMANIA! Oaspetii au condus cu SASE goluri la pauza! Nemtii nu au putut trece de genialul portar Martinovic (AUS): GERMANIA – AUSTRIA 26-26 (8-14) FINAL!!! “Oaspetii au luptat curajos şi ar fi fost un bine-meritat câştigător” titreaza site-ul EHF.