Florin Pera - antrenor Univ. Resita

UNIV. RESITA – TOMIS CONSTANTA 23-25 Carasencele au fost aproape de o mare surpriza si de primele puncte în Liga Naţională. Tomis Constanţa a plecat cu ambele puncte din Polivalenta reşiţeană după victoria de duminică, 25-23. Deşi la pauză studentele reşiţene aveau avantaj minim, 11-10, până la urmă au fost nevoite să se recunoască învinse.

Echipa pregătită de Florin Pera şi Liviu Viaşu a făcut 20 de minute de vis, cele mai bune din actualul sezon competiţional. Universitatea Reşiţa a remontat rapid handicapul din startul partidei şi a trecut la conducere, iar după o serie senzaţională de cinci goluri avea să conducă pe Tomis cu 9-5 la jumătatea primei reprize. A fost apoi 11-7, în minutul 20, dar ultimele zece minute au arătat o echipă gazdă total neinspirată, fără soluţii în atac, iar consecinţa acestui joc fără orizont a fost apropierea oaspetelor la un singur gol, 11-10. Totuşi, se remarcă portarul Bianca Anghelescu, un meci mare făcut astăzi la Sala Polivalentă. Două aruncări de la şapte metri apărate în finalul primei reprize au menţinut speranţa în tabăra reşiţeană. Bianca Anghelescu a evoluat pe toată durata meciului, întrucât Cristina Bobeică este accidentată, iar Paula Vişan a stat doar pe bancă, având şi ea probleme medicale. În aceste condiţii, Bianca a avut şansa de a se face remarcată şi nu a ratat prilejul. Cu 14 intervenţii salvatoare, dintre care trei aruncări de la şapte metri apărate, Bianca Anghelescu a fost poate singurul câştig pentru Universitatea Reşiţa în această partidă.
În repriza secundă, studentele au avut căderi inexplicabile, aflate şi sub presiunea obţinerii unui rezultat pozitiv. Nu au ştiut însă să gestioneze momentele cheie, ce puteau aduce o victorie de senzaţie, pe care nici cei mai împătimiţi suporteri nu ar fi avut curajul să parieze. Modesta prestaţie din partea a doua a întâlnirii a fost taxată rapid de Tomis, care are în componenţă jucătoare cu experienţă, ce au ştiut să speculeze nesiguranţa echipei reşiţene. Când oaspetele păreau desprinse în câştigătoare, după avansul de trei goluri luat în minutul 55, scor 23-20, reşiţencele revin spectaculos şi egalează în minutul 58, ridicând publicul în picioare. Mai rămăseseră două minute de speranţă, dar de ceea ce le era frică studentelor, nu au scăpat. Două ratări din situaţii de singur cu portarul, urmate de  fiecare dată de câte un gol marcat de Tomis au adus victoria constănţencelor, cu 25-23. Astfel, Universitatea Reşiţa rămâne cu un mare 0 în dreptul punctelor acumulate în acest sezon şi situaţia grupării studenţeşti devine din ce în ce mai grea.

Universitatea Reşiţa – Tomis Constanţa 23-25 (11-10)
24 octombrie 2010; Sala Polivalentă din Reşiţa; spectatori: 200.
Aruncări de la 7 m: „U“ Reşiţa 3 (2 transformate); Tomis 5 (2 transformate).
Avertismente: Loredana Iancu (min. 14), Călina Calu (16), Renata Bârz (22) / Florina Zamfir (4), Aneta Gheorghe (10).
Eliminări 2 min.: Simina Neag (38:33) / Loredana Mateescu (32:36; 44:07), Aneta Gheorghe (46:00), Florina Zamfir (58:55).

„U“ Reşiţa: Bianca Anghelescu, Paula Vişan – Gulnara Garipova (6), Maria Duţă (4), Loredana Iancu (4), Zsanett Borbely (3), Laura Roiban (2), Călina Calu (2), Renata Bârz (1), Maria Cricleviţ (1), Ştefania Lazăr, Simina Neag, Maria Turnea, Alexandra Irimuş. Antrenori: Florin Pera şi Liviu Viaşu.

Tomis: Andreea Smedescu, Raluca Borodi, Mihaela Petrescu – Nicoleta Rusu (6), Florina Zamfir (6), Loredana Mateescu (4), Andreea Tîlvîc (4), Aneta Gheorghe (3), Georgeta Pătru (2), Mihaela Pârâianu, Ioana Pătuleanu, Alexandra Iovănescu, Oana Cîrstea, Andreea Dincu. Antrenor: Ion Crăciun.

Au arbitrat: Ionuţ Marta şi Ştefan Hendrea, ambii din Baia Mare.

“JOACA HANDBAL!” cu www.arenabanateana.ro si Univ. Resita