HOLHOS Adriana in revenire - 9g cu HCM Baia Mare

IN PARTIDELE CARE AU TINUT CAPUL DE AFIS AL ETAPEI VII LA FEMININ, ZALAUL NU A AVUT PREA MULT DE FURCA CU HCM-UL BAIMAREAN, IAR ROMANUL S-A APARAT EXCELENT IN ULTIMELE 4 MINUTE SI A APARAT EROIC AVANTAJUL MINIM DE PE TABELA. 

HC ZALAU – HCM BAIA MARE 33-24 (16-10) – a fost LIVE TEXT  pe www.sportulsalajean.ro

Echipa condusa de Tadici a castigat derby-ul din Nord-Vest, cu Adriana Holhos in revenire de forma – 9 goluri marcate impotriva baimarencelor. Meciul a fost echilibrat doar in primele 10 minute, dupa care salajencele au preluat conducearea si au marit ecartul treptat, neavand emotii in apropierea celor 2 puncte. Alina Czeczi a marcat de la 7m constant (8g), Adriana Holhos a revenit mai aproape de ceea ce poate si ceea ce isi doreste si Tadici de la ea, iar Adriana Ciuciulete a completat trio-ul castigator cu cele mai multe goluri inscrise (10). Vazuta ca o echipa care joaca inchis si fara graba, echipa din Zalau a marcat cele mai multe goluri dintr-un meci in acest inceput de campionat, iar la Baia Mare se vede clar lipsa lui Geiger. HCM -ului ii va fi greu sa obtina puncte in deplasare, in acest sezon, iar meciurile de acasa cu principalele candidate la retrogradare, s-ar putea sa devina decisive. In schimb, “creste mare” Eliza Buceschi, noua speranta a handbalului feminin din Maramures! Debutanta in acest sezon de Liga I, fiica antrenorului de la Minaur, la doar 17 ani, a inscris inca 5 goluri pentru formatia sa! 

HC Zalau: Nichita, Cheta – Coadalata-Ciuciulete 10, Czeczi 9 (8 din 7m), Holhos 9, Trif 3, Cristoaica 1, Somoi 1, Turcas, Ailincai, Molfea, Babeanu, Ciobanu, Rob. Manager: Gheorghe Tadici; antrenor: Sorin Radulescu.

HCM Stiinta Baia Mare: Vulturar, Cetateanu – Rudics 9 (3), Buceschi 5, Balint-Hotea 5 (2), Dobromir 2, Tatar 2, Osan 1, Klocza, Puiu, Parvut, Pomohaci, Pop, Tomescu. Director tehnic: Ioan Baban; antrenor: Ion Gherhard.  

HCM ROMAN – OTELUL GALATI 24-23 (13-14)

Nu aceeasi evolutie a scorului a fost insa la Roman. A fost o inclestare foarte echilibrata, adversarele altarnand jocul bun pe reprize. Experienta antrenorului emerit Corneliu Badulescu facand sa creasca determinarea gazdelor, in repriza II, dupa ce au jucat sub asteptarile inimosilor suporteri in prima parte, cand au fost conduse si cu 4 goluri. Neavand aruncatoare de 9m, echipa romascana a jucat la desfacerea apararii adverse si crearea de “culoare” pentru Busuioceanu si Marin. Daca in prima repriza s-a marcat cat de cat, in partea a doua, gazdele au castigat cu 11-9, jucatoarele din ambele tabere resimtind duelul fizic permanent, in final. Unul care a fost plin de dramatism pentru gazde, plin de sperante pentru oaspete, dar care a adus bucurie pentru HCM Roman. In minutul 57 Romanul aprimit o eliminare si avea de aparat avantajul minim de pe tabela. Nici o echipa nu inscrie, echipa romascana se apara exemplar, chiar daca in ultimul minut ramane din nou in inferioritate si cu 20 secunde inainte de final spectatorii explodeaza de bucurie. Galatiul nu profita nici la a doua superioritate si forteaza total neinspirat pe centru, fortare si mingea le revine gazdelor, care castiga cu 24-23 si datorita jocului slab al extremelor dunarene – Cioaric ratand nepermis de mult, precum si a interului Drutu, foarte bine tinuta de apararea gazdelor.    

HCM ROMAN: Marin (6), Strungaru (4), Horobet (3), Pop (3), Busuioceanu (3), Gherman (2), Iuganu (2), Stoleru (1).

HC OTELUL GALATI: Nicoleta Tudor (2 goluri), Georgeta Grigore (2), Nicoleta Iacob (1), Alina Horjea Braniste (10), Daciana Curtean (2), Paula Pavãl (1), Cãtãlina Cioaric (1), Carmen Gheorghe (1), Manuela Manda (1), Diana Drutu (2).