M.Geiger - debut in LC si surpriza Oltchim-ului pentru Larvik

Adina Meirosu revine intr-un meci de LC pentru Oltchim, antrenorul Kovacs, lasand-o in Zavoi pe conationala Szucs, preferand-o si pe Geiger, in locul lui Vizitiu – baimareanca debutand in cupe pentru Valcea. Nechita accidentata a fost inlocuita cu Puscasu.

VIDEO CLICK AICI PENTRU A VEDEA SUCCESUL OLTCHIM-ULUI IN ULTIMA INTALNIRE CU LARVIK 27-25, CHIAR IN NORVEGIA!

Norvegiencele, care se vad prin antrenorul lor favorite sambata, au fost învinse în ultima partida dintre cele doua team-uri, cu 25-27, chiar pe propriul teren, luându-şi practic adio, atunci de la Liga Campionilor. Podravka ocupand atunci locul 2 in grupa, dupa Valcea, iar Larvik doar locul 3.

Oltchimul facea atunci (ianuarie 2009) 8 puncte şi rămânea la şefia grupei C, urmată de Podravka, cu 6 puncte, cu o etapă înainte de finalul primei faze a grupelor. Marcatoarele echipei vâlcene, de la ultima partida dintre cele doua echipe, au fost: Luca 7 goluri, Avădanii 5, Gatzel 5, Lecuşanu 4, Manea 3, Elisei-Ardean 2, Puşcaşu 1, în timp ce de la Larvik s-a remarcat Riegelhuth, autoare a 12 goluri. În meciul tur, la Rm. Vâlcea, Oltchim s-a impus, in acel sezon de LC, în faţa nordicelor, cu 33-29.

Larvik şi Oltchim se intalnesc in partida, care tine capul de afis al etapei a III-a din Liga Campionilor. Se intalnesc, favorita numărul 2 la câştigarea Ligii Campionilor din acest sezon, care va da piept cu echipa cotată cu şansa a treia la câştigarea LC. În plus, va fi si un duel intre echipa naţională a României si prima reprezentativă a Norvegiei, pentru că atât Larvik, cât şi Oltchim, se confundă cu selecţionata ţării pe care o reprezintă. Romania a invins de doua ori Norvegia la Cupa Mondiala, iar din acest punct de vedere, moralul este de partea noastra. Insa, in cazul unei infrangeri, Valcea intra in hora rezultatelor cu Randers (DAN) si a golaverajului cu nordicele.

Larvik se bazează pe o forma excelenta (miercuri s-a calificat in semifinalele Cupei dupa 33-24! cu Byasen) si pe doi portari in varsta, dar de clasă mondială: Cecile Leganger (35 de ani) şi Lene Rantala – o jucătoare de 42 de ani; dar şi pe două handbaliste de mare perspectivă, extrem de tinere, gemenele Nora şi Thea Mork, care au doar 19 ani! Fără ele, lotul celor de la Larvik s-ar apropia de o medie de vârstă de 30 de ani, destul de înaintă, de altfel, fata de aproximativ 27 cat are Oltchim.

Partida dintre Larvik şi Oltchim va fi oficiată de o brigadă de arbitri formată din Matija Gubica şi Boris Milosevic (ambii din Croaţia). Cei doi croaţi vor fi observaţi de delegatul EHF Monique Alsemgeest, din Olanda.