DOUA PARTIDE TIN CAPUL DE AFIS AL ETAPEI. PARTIDELE DE LA ZALAU SI ROMAN. CONSULTATI CELE MAI COMPLETE CLASAMENTE PENTRU HANDBALUL FEMININ, INAINTE DE ETAPA VII, DOAR PE EUROHANDBAL.RO!

HC ZALAU – HCM BAIA MARE (locurile 7 si 6) – LIVE TEXT  pe www.sportulsalajean.ro

Un derby al Nord- vestului, in care gazdele sunt vazute favorite. Totusi echipa lui Tadici nu trece printr-o perioada foarte buna, pierzand toate deplasarile dupa prima etapa. In schimb, acasa este neinvinsa, de la jocul cu Oltchim, de anul trecut. Dupa ce au trecut la pas in turul urmator al EHF, managerul gruparii salajene asteapta o revenire a lui Holhos, la forma care a consacrat-o, ca una din golgeterele campionatului, interul dezamagind in acest start de sezon.

Dupa plecarea lui Geiger la Oltchim, ghinioanele se tin parca scai, de echipa baimareana.  Astfel, dupa doua infrangeri consecutive, cu Dunarea si CSM, a venit inca o veste proasta. KLIMEK A IESIT DIN CIRCUIT PENTRU 7 LUNI! După accidentarea suferită la genunchiul drept, în meciul cu Dunărea Brăila, Sabine Klimek – centrul echipei HCM Baia Mare, a aflat diagnosticul, unul foarte grav: ruptură completă a ligamentului încrucişat anterior. Ca si in anii anteriori, se intrevede un duel al galeriilor, echipa baimareana fiind sustinuta de un numeros grup de suporteri in Salaj.

HCM ROMAN – OTELUL GALATI (locurile 11 si 5)

Un derby moldovean, intre actuala echipa a lui Badulescu si vechea echipa a profesorului de la Roman. Dupa ce a ratat la mustata cupele, in sezonul trecut si a fost nevoita sa o vand pe Tivadar la Cluj, HCM a inceput slab actuala stagiune, avand doar 2 victorii, in primele 6 etape. Totusi, una dintre ele a venit in fata revelatiei CSM Bucuresti. O victorie a romascanelor le poate scapa de zona nisipoasa a clasamentului, fapt subliniat si de antrenorul secund – Dan Moisii, care spus pentru sportneamt.com Ne preocupa etapa care vine, cea cu Otelul Galati la Roman. Este o partida cruciala pentru acest tur de campionat. Multumim lui Dumnezeu ca nu avem probleme mari de sanatate in lot si putem sa ne pregatim asa cum trebuie.

Dupa etapa a VI-a ligii nationale feminine (etapa in care HC Otelul a castigat 23-22 meciul cu Hc Zalau), handbalistele galatene se situeaza pe locul 5 cu 8 puncte, si cu putin noroc, in meciul de la Bucuresti, cu CSM, pierdut la limita, se putea urca pana pe 3. Astfel moralul este bun in tabara oaspetelor si forma este una datatoare de sperante pentru un loc de cupa europeana. Insa antrenorul Paraschiv a anuntat, incercand sa ia din presiune, ca obiectivul este locurile 2-6. Cea mai buna marcatoare dupa sase etape la galatence, este Alina Braniste-Horjea cu 45 de goluri – a treia in clasamentul golgeterilor din LNFH, urmata de Catalina Cioaric 25 de goluri.

Programul complet al etapei VII:

Universitatea Jolidon Cluj – Cetate Devatrans si HCM Roman – HC Otelul Galati (reprogramate pentru 23 oct);

Universitatea Resita – Tomis Constanta, HC Dunarea Braila – Rulmentul Urban Brasov, CSM Bucuresti – SCM Craiova, HC Zalau – HCM Stiinta Baia Mare (dum. 24 oct):

HCM Buzau – Oltchim Rm. Valcea (se va juca in 25 oct).