Tricolorii au debutat cu victorie, in primul meci al lor la Trofeul Carpati, desfasurat la Oradea. Ghionea a fost principalul marcator al nostru cu 8 goluri.

In selectionata Macedoniei evolueaza si 3 jucatori care joaca in Liga I. Doi jucatori de la revelatia HC Odorhei – Sztojance Sztojlov si Kusmanoszki Goran; precum si unul de la Energia selectionerului Vasile Stanga – Nikola Stojcevski. Csepreghi, in continuare se afla in recuperare si nu a jucat. Se spera in revenirea lui pana la partidele din preliminarii, cu Croatia si Spania, de joi si duminica viitoare.

Doar 10 minute le-a fost de ajuns tricolorilor, sa inceapa sa se simta bine in mecanismul propus de Stanga si sa isi aduca aminte de relatiile de joc. Lucru pe care l-a urmarit si FRH, care in acest an, a programat Trofeul Carpati, exact inaintea debutului in preliminarii pentru europenele din 2012. Si ce preliminarii! Cu Croatia (ne vom intalni si la CM SWE 2011) si multipla campioana Spania, la care se adauga Lituania. Tricolorii nostrii vor sa provoace o noua surpriza dupa eliminarea Rusiei si sa faca o partida mare contra spaniolilor, duminica viitoare la Oradea!

Tocmai de aceea, baietii nostrii s-au pus pe treaba, dupa un inceput ezitant si au zburdat in urmatoarele 40-45 minute, aflandu-se in avantaj confortabil pe tabela de 4-6 goluri. Intr-un final, tabela s-a inchis la 4 goluri: 31-27. Iar adversarul cu care ne vom lupta pentru trofeu va fi se pare – Tunisia.

Deoarece, in primul meci, cel care a deschis cea de-a 38-a ediţie a Trofeului Carpaţi, Tunisia a trecut la limita de Belarus 29-28 (14-15). Vineri – in ziua a doua, sunt programate intalnirile România-Belarus (ora 17 – Direct pe Digi Sport) şi Macedonia-Tunisia (19), urmand ca sâmbătă, sa ia sfarsit turneul, cu partidele dintre Belarus-Macedonia (10) şi România-Tunisia (12). In ambele zile, ramase, FRH va oferi mai multe premii celor care au “JUCAT HANDBAL!” in mai mult de 100 de partide sub tricolor.

Marcatorii ROMANIEI: Ghionea 8 goluri, Toma 4, A. Stamate 4, Georgescu 4, Florea 3, I. Stamate 2, Fenici 2, Sabou 2, Savenco 1, Mureşan 1.

Vasile Stângă, antrenor România: „ Prima zi , am avut emoții, am spart gheața cu o victorie. Sper să remediem deficiențele. Suntem cu gândul la meciurile cu Croația –  un meci  de…care pe care –  si Spania – sper într-o victorie. Meciurile vor fi hotărâtoare, pentru calificarea la CE. Partidele de acasă, trebuie câștigate cu orice preț. Prin festivitățile de mâine, le reamintim oamenilor pe cei care a adus glorie handbalului românesc.” a spus selectionerul la Digi Sport.

Cu lotul prezent la Oradea, la care se adauga Alin Sania (MT Melsugen) si Rares Jurca (Kadetten) vor aborda antrenorii Vasile Stanga si N. Munteanu, cele 2 jocuri din preliminariile CE 2012, cu Croatia si Spania ce se vor desfasura joi, 28.10- ora 21,00; si duminica, 31.10 – ora 18,00.