CS Oltchim Rm. Valcea  –  Toulon Saint Cyr Var Handball(FRA) 28-19(15-9)
Oltchim Ramnicu Valcea a obtinut victoria in fata campioanei Frantei, HB Toulon, scor 28-19, in runda a doua a Grupei C a Ligii Campionilor la handbal feminin.  Infrangerea cu Randers a inflamat putin atmosfera din vestiarul Oltchimului, iar rezultatul cu Toulon nu putea fi decat victoria, extrem de importanta, etapa de etapa de acum, dupa Randers – in ecuatia calificarii in Grupele Principale ale Champions League.

In debut, valcencele au fost surprinse de startul al formatiei franceze (0-2, min. 2). A urmat insa, o dominare categorica a elevelor lui Kovacs, care prin Stanca si Elisei au dus scorul la 4-2 in doar 1 minut, prin patru contraatacuri. Toulon incepe sa cedeze, iar valcencele reusesc sa puna repede 6 goluri pe tabela (10-4, min.13),  fortandu-l pe antrenorul francez sa ceara Time Out. Desi greseste mult in atac, Oltchimul mentine o diferenta confortabila, intrand la pauza cu un avantaj de 6 goluri (15-9).

Diferenta se mentine si in repriza secunda, Ungureanu scotand aproape fiecare aruncare a interilor francezi care, nu prea erau blocati de defensiva valceana. Kovacs ruleaza intreg lotul avut la dispozitie, la Oltchim intrand toate jucatoarele. Cu toate acestea, jocul Oltchimului nu surprinde cu nimic, fanii valceni (putini la numar fata de alte dati) nefiind supoer incantati dupa victoria categorica (28-19) obtinuta in fata unei echipe cu valoare de Cupa EHF.

In anumite momente ale jocului, Oltchim a rezistat in superioritate numerica in aparare, dar nu a inscris in atac. Campioanele nu sunt inca la turatie maxima si nici nu e cazul inca, dar la Larvik, greselile multe din atac trebuie eliminate. Cele 18 goluri primite, arata ca apararea cu Luca si bese in prin plan si-a facut destul datoria. In atac, surpriza si duminica – Gatzel este in forma si joaca mult mai bine decat megatransferul Ozel. Pivotii Manea si Stanca, pot mai mult, stim cu totii!

Echipa de handbal feminin Larvik HK (Norvegia) a învins, sâmbătă, pe teren propriu, formaţia daneză Randers HK, scor 33-19 (18-8), în cea de-a doua etapă din grupa C a Ligii Campionilor, în care evoluează şi campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea si a trecut pe primul loc al clasamentului. Campioanei României va intalni – etapa viitoare, în grupa C a Ligii Campionilor, echipa norvegiana Larvik HK (23 octombrie). 

MARCATOARE:

Oltchim: Ungureanu, Tolnai – Elisei 7, Neagu 5, Stanca 5, Vizitiu 4, Gatzel 3, Nechita 1, Luca 1, Ozel 1, Manea 1.
Toulon: Oliveira, Bettacchini – Mwasesa 5, Gnabouyou 3, Tuvene 3, Helgesson 3, Gondo 2, Deroin 1, Flongman 1.