Meciul alb-violeţilor, din etapa a 7-a a Ligii Naţionale părea unul cu un adversar mai abordabil, însă lucrurile nu au stat deloc aşa.

Orădenii au venit în Banat pentru a se agăţa de una dintre şansele lor de a spera la supravieţuire, ţinând cont că nu acumulaseră niciun punct. După câteva minute, în care Politehnica a fost la conducere, trupa bihoreană a întors scorul pe tabela de marcaj şi a condus până la mijlocul părţii secunde. Atunci, mobilizarea defensivă a timişorenilor şi intervenţiile portarului Tcaciuc au reechilibrat situaţia, ba chiar a generat diferenţa decisivă din final de meci. Gazdele s-au distanţa la 31-25 şi 32-26, însă l-au pierdut pe Milan Mirkovic, care a suferit o ruptură a tendonului ahilian, la piciorul stâng.

La final de meci, antrenorul Otto Hell a remarcat inspiraţia lui Pârvan – folosit de această dată pe postul de inter dreapta, acolo unde Politehnica a arătat destule carenţe în această toamnă. La capitolul neîmpliniri, tehnicianul polist a amintit mentalitatea şi abordarea timidă a jucătorilor lui în multe momente ale partidei. “Parcă suntem o echipă de fete” a mai spus Heel, care a adăugat că tocmai la acest aspect trebuie lucrat în perioada de pauză competiţională ce urmează.

Celălalt antrenor, Sebastian Tudor (CSM Oradea), a declarat că înfrângerea băieţilor lui la Timişoara e cauzată, în principal, de jucătorii puţini de care dispune. “Avem 6-7 jucători, cu care trebuie să evoluăm 60 de minute. E inevitabil ca ei să obosească în repriza a doua şi să nu mai aibă forţa de a arunca la poartă” a spus Tudor.

Principalii marcatori ai jocului Politehnica Timişoara – CSM Oradea au fost Şimicu – 7 goluri, Pârvan şi Mirkovic câte 6, de la învingători, respectiv Cîntec şi Ferenţa câte 6 reuşite, de la oaspeţi.

JOACA HANDBAL! cu www.aspolitehnica.ro si Univ. Poli Timisoara