SUCEAVA LUI BIBIRIG OBTINE VICTORIA IN EXTREMIS SI DOUA PUNCTE IMPORTANTE, PE TERENUL UNEI CONTRACANDIDATE PENTRU EUROPA! DOUA ECHIPE CU ATACURI PUTERNICE IN LIGA I, S-AU “BATUT” IN APARARI! VICTORIA OASPETILOR A VENIT CU 5 SECUNDE INAINTE DE FINAL! DUPA CE SUCEVENII REUSISERA DOAR UN SINGUR GOL IN ULTIMELE 17 MINUTE!

Ardelenii au inceput slab partida cu adversarul moldav, nereusind sa inscrie decat 2 goluri, in primele 11 minute de joc si datorita neconcentrarii la finalizare, dar si din cauza lui Iulian Andrei – portarul CSU. Timp in care, sucevenii lui Bibirig au inscris de 7 ori si au luat o optiune serioasa pentru victorie.

Cei de la “U” Transilvania au jucat pe pivot cu Mihai Buşecan (două goluri), deşi a intrat pe teren cu fisură la degetul mare de la piciorul stâng. Astfel ca, inclusiv dupa pauza, gazdele nu se regasesc in prim plan. Suceava e mai buna, are “spatele” asigurat si conduce in permanenta la 3-4 goluri. Se fac 5! 13-18 min.42, dar din acel moment, se rupe ceva in atacul moldav si asa destul de sarac fata de toate jocurile de pana acum in liga I, cunoscut fiind ca echipa din Bucovina este adepta jocului rapid pe faza II si contraatac.

Timp de 17 minute, poarta clujeana ramane intacta, iar revenirea gazdelor arunca meciul intr-un final de foc! 19-19 min.60 si Suceava are ultimul atac. Cu 5 secunde inaintea sfarsitului de joc, Chirut devine eroul si trimite punctele in dreptul echipei, care a condus ostilitatile pe aproape toata durata partidei. La meci a asistat si primaul municipiului Cluj – Napoca, Sorin Apostu.

Clujenii scapa printre degete, o situatie favorabila, care putea aduce mult moral si indeosebi puncte, care sa duca catre o Cupa Europeana – la finalul sezonului. Sezon care se anunta foarte disputat si in continuare.

La finalul partidei, Alin Bondar s-a declarat dezamagit de rezultat. “Echipa din Suceava nu ne-a surprins cu nimic. Am stiu ce joaca, dar din pacate ne-am batut singuri pentru ca nu puteam castiga cu atatea ratari. Este numai vina noastra, ne pare rau si le multumim fanilor pentru ca au venit in numar atat de mare pentru a ne sustine”, a spus Bondar pentru citynews.ro, completat de antrenorul formatiei – Stefan Constantin, care s-a declarat multumit de modul cum au luptat elevii sai. “Dupa cum am spus si iniante de meci, portarii vor decide meciul. Am alergat 60 de minute pentru un rezultat bun, dar din din pacate nu am reusit sa invingem. Baietilor le-a lipsit concentrarea pe faza de finalizare, urmeaza 3 saptamani si speram s atrecem peste aceasta infrangere. Sunt multumit de felul cum au luptat baietii”, a spus acesta.

“U” Transilvania Cluj: Stanescu, Szopka, – Bondar 6g, Vlad 4, Grasu 3, Busecan 2, Hagiu 2, Mihai 1, Musteata 1, Burca, Lazar, Mincan. Antrenor: Constantin Stefan.

Universitatea Suceava: Andrei, Pralea – Adomnicai 4g, Dediu 4, Chirut 3, Ilies 2, Ciubotariu 2, Tutu 1, Pancu 1, Gavriloaia 1, Mitrea 1, Soldanescu, Zvanciuc, Acatrinei, Matei. Antrenor: Leonard Bibirig.

Sursa foto: www.citynews.ro