La doua saptamani de la precedentul meci pe teren propriu, in care au infruntat vicecampioana UCM Resita, handbalistii bacauani se prezinta din nou la Sala Sporturilor pentru un duel de top.

UPDATE: SURPRIZA?! 29-25 (17-13) FINAL!

In etapa a VII-a a Ligii Nationale, Stiinta Municipal Dedeman primeste vizita campioanei HCM Constanta. Intre aceste doua partide programate acasa in compania unor adversari de nivel inalt, elevii lui Gabriel Armanu si Adrian Brezan au inregistrat prima victorie in deplasare din actualul sezon (32-28 la CSM Bucuresti).

Duminica, HCM Constanta se va afla la cel de-al treilea meci sustinut in decurs de o saptamana. Detinatoarea titlului national in ultimii doi ani a jucat in acest interval doua partide in grupele Champions League. Duminica trecuta, HCM-ul a pierdut in deplasare la Ciudad Real (28-34), in timp ce joi seara, formatia pregatita de Eden Hairi a reusit sa obtina prima victorie internationala din acest sezon: 26-25 acasa cu Bosna Sarajevo.

“HCM Constanta va veni cu un moral bun dupa rezultatul cu Bosna. De altfel, au avut o evolutie imbunatatita si la Ciudad Real, fiind evident faptul ca schimbarea antrenorului le da voie sa joace altceva, i-a descatusat din punct de vedere psihic. Intalnim echipa campioana, o formatie valoroasa, iar meciul este deschis oricarui rezultat. Cu siguranta ca HCM va dori sa-si ia si revansa pentru infrangerea pe care a suferit-o la Cupa Municipiului Bacau. Noi trebuie sa ne mobilizam foarte bine, asa cum am facut-o intotdeauna in meciurile cu Constanta. Ei nu ne-au invins niciodata in Bacau si speram sa continuam pe aceeasi linie. Vrem sa oferim un rezultat frumos suporterilor nostri minunati, care au fost mereu alaturi de noi. Ii asteptam sa ne sustina si de aceasta data si sa ne sprijine sa obtinem o victorie pe care ne-o dorim cu totii”, a declarat antrenorul Gabriel Armanu.

Ultima intalnire dintre Stiinta Municipal Dedeman si HCM Constanta a fost una amicala. In finala Cupei Municipiului Bacau, disputata la sfarsitul lunii august, studentii au invins campioana cu 28-24. Oficial, precedentul duel direct din Liga Nationala, disputat pe 24 martie 2010, s-a incheiat la egalitate: 30-30. In celelalte doua sezoane parcurse de la revenirea handbalistilor bacauani in Liga Nationala, Stiinta Municipal Dedeman s-a impus de fiecare data: 23-22 (editia 2007-2008) si 27-25 (2008-2009).

La noul derby cu HCM Constanta, echipa bacauana va putea conta, in premiera in aceasta toamna, pe serviciile extremei dreapta Marius Bondar. Golgheterul Stiintei Municipal Dedeman in ultimii doi ani si-a revenit dupa o accidentare suferita in intersezon, la Cupa Municipiului Bacau, si va face parte din lotul pentru partida programata duminica, 17 octombrie (ora 11.00). Marius Bondar este si jucatorul care apare pe biletele de intrare la meci si care costa 5 lei, fiind insotite gratuit de un set de bete gonflabile. Veniti la Sala Sporturilor sa ne sustinem echipa favorita!

JOACA HANDBAL! cu www.stiintahandbal.ro si Stiinta MD Bacau