Criciotoiu (inter dreapta de viitor) in Energia cu Porto - deplasare

MINAUR BAIA MARE – ENERGIA TG. JIU – sambata ora 11,00, in etapa VII. Cota de 4,50 este oferita de casele de pariuri, celor de la MINAUR, pentru o victorie in meciul de maine!

Au planat incertitudine asupra arbitrilor Moldoveanu/Faneata, insa acestia, vor oficia maine, pana la urma partida, desi oaspetii i-a recuzat dupa jocul de la Oradea!

Declaratii Vasile Stanga si Pres.Gore Popescu – Energia.

Dupa ce etapa trecuta a castigat la Oradea fara 9 jucatori, echipa baimareana se pare ca a rezolvat litigiile financiare care au facut obiectul memoriilor depuse la Federatia Romana de Handbal de fostii jucatori ai Minaurului (Varady, Pop si Mihai). Ele au fost solutionate in cursul diminetii de vineri, informeaza emaramures.ro. “Am achitat o parte din sumele datorate, in conformitate cu regulamentul federatiei. Am trimis catre FRH dovezile necesare. Toti jucatorii vor putea fi folositi maine, cu exceptia lui Mazilu si Popescu, jucatori imprumutati de la Lignitul Targu Jiu. Asta din cauza unei intelegeri intre cluburi, la momentul imprumutului” a declarat pentru eMaramures Radu Bogdan Mare, presedintele executiv HC Minaur Baia Mare.

Totusi intre cele doua cluburi nu exista o intelegere scrisa, ci doar una verbala, iar jucatorii transferati de la Tg Jiu, care nu au putut fi folositi pana acum, datorita litigiilor financiare, duc lipsa de jocuri si evident de recompensatii materiale, in urma unor rezultate pozitive! In turneul de la Cupa Energia, dinaintea startului de sezon, echipa baimareana a furnizat surpriza, chiar pe terenul adversarei de maine, invingand echipa selectionerului chiar la ea acasa.

“Un meci foarte greu, cu o echipa din prima jumatate a clasamentului. O echipa ranita in orgoliu dupa ce a “reusit” contraperformanta sa iasa din cupele europene. A ramas cu un singur obiectiv: campionatul. Sunt sigur ca se vor mobiliza si vor veni in Baia Mare sa bata. Dar nici noi nu ne vom da la o parte, vom incerca din tot sufletul sa ne castigam punctele pentru a ne asigura o toamna linistita si, dupa minivacanta de trei saptamani care urmeaza, sa putem aborda celelalte meciuri cu alt tonus” a declarat pentru emaramures.ro, antrenorul Costica Buceschi.

De partea cealalta, gorjenii s-au mai linistit dupa ce, Vasile Stângă a ramas la Energia deşi, supărat după înfrângerea de la Porto, tehnicianul a fost la un pas de plecare.

Munca depusă la Energia, timp de doi ani de zile, m-a făcut să mă răzgândesc” a spus selectionerul pentru colaboratorul nostru – Radio Infinit.

Tehnicianul Energiei este deranjat de ora disputării partidei de la Baia Mare(sămbătă de la ora 11.00.), echipa gorjeana fiind obişnuită să joace mai mult dupa amiaza. Dar şi aşa, pentru Vasile Stîngă nu este altă variantă decăt victoria.

Vasile Stîngă:

Va fi un meci greu, tot timpul am avut partide dificile acolo. Joacă cu ambiţie, dar nu ştiu dacă vor juca toţi de acolo. Avem şi noi accidentaţi, parcă a dat „iama” în stângacii noştri, ambele extreme drepte nu vor juca. Asta e situaţia, mergem să câştigăm. Sper că s-au terminat surprizele. Este un meci crucial, şi ca să avem linişte în cele trei săptămâni trebuie să câştigăm. Şi-au dat şi băieţii seama că trebuie luate lucrurile în serios, nu mai este de glumă mai ales la meciuri de genul Baia Mare. Toţi sunt montaţi să facem un meci bun şi să câştigăm. Mă deranjează că vom juca de la ora 11.00. acesta este regulamentul, gazdele aleg ora. Noi jucăm de obicei după-amiaza, acum asta e situaţia. Am înţeles că acolo în sală este o competiţie de volei sâmbătă după-amiaza şi de aceea jucăm dimineaţa. Dar oricum, nu există o altă variantă decât victoria. Nu ne putem gândi la altceva”.

Şi preşedintele secţiei de handbal, Gore Popescu este convins că nu va fi un meci uşor, dar vrea victoria pentru ca echipă să rămănă in plutonul fruntaş.

Gore Popescu:

Avem nevoie de victorie. Este un meci în deplasare, aşa că nu ne va fi uşor. Noi trebuie să continuăm să aducem puncte pentru a rămâne în plutonul fruntaş. După meciul de la Baia Mare se intră într-o pauză de trei săptămâni în care se pot remedia multe. Dar, pentru a avea o oarecare linişte în această perioadă în care se va lucra intens avem nevoie de victorie”.

In ambele tabere loturile sunt valide si se asteapta o confruntare pe muchie de cutit, mai ales ca la Energia s-au desfasurat antrenamente dificile, dupa rezultatele mai putin bune obtinute de jucatorii gorjeni (Stanga le-a pregatit tot cate 2 – 2,5 ore de antrenamente zilnice), iar la baimareni, jucatorii care au stat pe margine, au pofta de joc si sunt odihniti.

Ceva probleme, se pare ca au fost si cu brigada delegata la acest joc. Faneata si Moldoveanu au fost recuzati de echipa gorjeana, dupa etapa de la Oradea, castigata in extremis de Energia si nu s-a dorit oficierea acestora la un nou joc al oaspetilor, din aceasta etapa, spun surse din handbal, care au dorit sa ramana anonime. In plus, se pare ca unul dintre cei doi arbitrii, ar locui de mai multa vreme in Baia Mare, desfasurandu-si afacerile, in aceea zona! Totul se pare ca sa linistit intre cele doua echipe, mai ales ca spun, aceleasi “guri rele” fluierasii au depus o declaratie, pe propria raspundere, ca nu au nici o legatura cu orasul din nord vest.

Cota de 4,50 este oferita de casele de pariuri, celor de la MINAUR, pentru o victorie, cu una dintre cele 5 echipe, aflate la egalitate de puncte pe primul loc al clasamentului!