Laurentiu Toma (foto eurohandbal.ro)

HCM CONSTANTA – BOSNA SARAJEVO

“JOACA HANDBAL!” joi ora 19,00 LIVE TEXT pe CHAT-ul eurohandbal.ro, in direct pe DIGI SPORT.

DOUA PUNCTE VITALE pentru HCM Constanta, care trebuie sa se impuna in partida din etapa 4 a LC, cu Bosna Sarajevo, programat in aceasta seara, de la ora 19.00, pentru a mai spera la calificarea in optimile competitiei, dupa ce bosniacii au reusit un surprinzator egal cu Croatia Zagreb a lui Balic (VIDEO – CLICK AICI pentru Bosna – Croatia 26-26)

Formaţia pregătită de Eden Hairi şi Alexandru Buligan are un moral bun după jocul arătat, în meciul precedent cu Ciudad Real, una din fortele Europei handbalistice.

Noul si vechiul cuplu Hairi – Buligan, acum principal, a schimbat faţa HCM-ului in jocul cu Ciudad Real, dar are nevoie de victorie cu Bosna, pentru a continua cu şanse în Liga. Opţiunea lui Hairi, este de a construi jocul dobrogenilor, pe linia lăsată de Kurtes, cu o singura modificare: Stavrositu, în centru, parand să fie soluţia optimă la momentul actual. Adeptul studiului video, Buligan avertizează că adversarul bosniac, condus de pe margine de fostul campion olimpic – Irfan Smajlagic, va pune probleme la Constanţa. La constanteni revine incet, incet si Baiceanu, la forma care era inainte de accidentare.

Campionii Bosniei au venit la Constanţa fără unul dintre cei 7 jucători transferaţi în vară, sârbul Zikica Milosavljevic, fostul component al Valladolidului fiind accidentat. Nu lipseşte însă veteranul de 34 de ani Petar Kapisoda, care a făcut parte din echipa Iugoslaviei medaliată cu bronz mondial în 1999 şi 2001. Căpitanul naţionalei Muntenegrului, Kapisoda îi ştie bine pe Popescu, Stănescu, Toma, Stavrositu, Buricea sau Csepreghi, din ultimele campanii de calificare. Acesta a declarat la sosirea in Romania, pentru Neptun TV, urmatoarele: Va fi cel mai important meci, atat pentru ei  (n.r. dobrogenii), cat si pentru noi, pentru ca daca vom reusi sa luam macar un punct va fi o treaba buna pentru echipa noastra! Stiu insa majoritatea jucatorilor din echipa Constantei, care joaca foaqrte bine acasa!”

Jucatorii constanteni au treacut de la o stare de incordare la una de relaxare si, totodata, motivare suplimentara, dupa plecarea antrenorului Cvetkovic. Alexandru Buligan a spus ca „pana si Schuch sau Riganas sunt acum pusi pe glume, iar la jucatori se vede o relaxare si, totodata, un plus de energie.

Moralul constantenilor este unul foarte bun acum, datorita revenirii la vechile  scheme, puse in practica de fostul tehnician, regretatul Zoran Kurtes. „Din punctul meu de vedere, un antrenor nou, nu trebuie sa schimbe ceea ce merge bine la o echipa. Revenirea la sistemul din sezonul trecut, a ajutat echipa sa isi revina intr-un timp foarte scurt”, a declarat Alexandru Buligan, secundul echipei de pe litoral.

Baiceanu si Muresan - HCM Constanta

“Adversara noastra este o echipa fara constanta si cred ca egalul obtinut cu cei de la Croatia Zagreb este unul mincinos, a spus Eden Hairi care considera si el ca meciul este unul decisiv pentru constanteni. Acesta a anuntat ca va pune accentul pe aparare pentru ca „acolo se castiga un meci de handbal.”

Meciul din această seară va fi arbitrat de bieloruşii Andrei Gousko şi Siarhei Repkin.

Celelalte două meciuri din Grupa D, partide contând pentru etapa a IV-a, se vor desfăşura astfel:

-sâmbătă, de la ora 18.30, HC Croaţia Osiguranje Zagreb – Renovalia Ciudad Real

-duminică, de la ora 17.45, SG Flensburg Handewitt – Sankt Petersburg HC

Ni s-a transmis că aşa cum antrenorul poate sta o lună, un an sau o singură etapă, acelaşi lucru e valabil şi pentru jucători“, a declarat Marius Stavrositu pentru Digisport, completat de George Buricea: E un meci dificil, un meci care pe care. În momentul în care îl câştigăm, şi o facem la multe goluri, ne dă şansa să mergem mai departe“.