A.Holhos - doar 1 gol la Galati (foto: sportulsalajean.ro)

HC OTELUL GALATI – HC ZALAU 23-22 (15-13)

Oţelul – locul 5 si HC Zalău – locul 7, cu aceleasi nr. de puncte 6, dar despartite de golaveraj, se anunta un duel interesant si important, in devansul etapei VI – datorita meciurilor din EHF ale salajencelor, din acest week-end. Asa a si fost! Galatencele obtinand – in extremis, o victorie importanta, datatoare de sperante pentru un viitor european.

Formatia pregãtitã de Liviu Paraschiv a spart gheata pe teren propriu, obtinand prima victorie – dupa 2 egaluri cu Braila si Cluj. Pivotul – Manuela Manda, a înscris golul decisiv cu 30 de secunde înainte de fluierul final. Golgetera zalaului din editiile  trecute – Adriana Holhos a facut un nou joc slab, reusind sa inscrie 1 singur gol, echipa lui Tadici mentinandu-se in joc cu ajutorul Alinei Czeczi – extrema de buzunar, cu 11 goluri inscrise (8/9 la 7m!). De partea cealalta s-a remarcat Alina Braniste Horjea cu 9 reusite.

Venite dupa 2 infrangeri in deplasare, intentiile elevelor lui Gheorghe Tadici  s-au văzut încă din start, astfel că zălăuancele conduceau cu 2 – 0 după trei minute de joc. Gazdele au preluat initiativa apoi, in fata celor 300 de spectatori si s-au dus la petru goluri: 10 – 6, în minutul 18. Zalaul revine in joc, pana la 14 – 13, rateaza insa, şansa de a egala, si primeste in schimb încă un gol, în ultimele secunde, ale primei parti!

Sălăjencele incaseaza trei goluri la rând, imediat dupa pauza. Era 18-13 min.33, si se parea ca otelarele se desprind in castigatoare. Tadici gaseste  insa, imediat antidotul si formatia oaspete revine incredibil! Timp de 18 minute!, fetele de la malul Dunarii nu mai reusesc decat un singur gol!! Iar, cu 9 minute înainte de final, formaţia de la poalele Meseşului s-a desprins la două goluri (19-21) şi putea trece chiar la trei, dar principala realizatoare – Czeczi, a greşit într-o situaţie mai delicată.

Soarele insa, le-a suras otelarelor, dupa finalul plin de suspans, pierdut de galatence la Bucuresti. Georgiana Coadălată şi compania au avut şansa de a reveni la Zalău cu ambele puncte puse în joc, dar Băbeanu a irosit o bună acţiune de atac, pe când mai erau doar câteva zeci de secunde. Pe contraatac s-a făcut 23 – 22, la o fază la care Gheorge Tadici a acuzat că marcatoarea a ciupit semicercul.

Sălăjencele mai aveau la dispoziţie aproximativ 20 de secunde, pentru a marca  golul egalării. Cu 2 secunde înainte de final, Dana Băbeanu a pătruns spre poartă, a fost faultată şi s-a acordat 9m, deşi Tadici a solicitat o aruncare de la 7m, pentru apărare în semicerc. Galatiul obtinand astfel prima victorie pe propriul teren.

DECLARATII:

Nemultumiti de arbitraj, au fost si cei de la Otelul, afirmand ca au iritat inutil spiritele, prin decizii anapoda, care au dezavantajat formatia gazda, informeaza site-ul gruparii galatene.

“Arbitrajul le-a împins un pic pe adversare, cel puţin în prima repriză, cand noi am primit şapte-opt de joc pasiv, iar ele nici unul.  E o problemă cu arbitrajul în România!”, a spus antrenorul Oţelului, Liviu Paraschiv.

E mare păcat că am pierdut această dispută, în compania unei echipe bune. Dar, aşa se întâmplă când nu ne concentrăm la joc şi nu avem angajament“, au fost primele cuvinte ale managerului Gheorghe Tadici conform colaboratorului www.sportulsalajean.ro, după terminarea partidei.

OTELUL – ZALAU 23-22(15-13)

HC Otelul Galati: Mihaela Blaga (16 interventii), Ramona Ciontu – Nicoleta Tudor (2 goluri), Georgeta Grigore, Nicoleta Iacob, Alina Horjea (9), Daciana Curtean (2), Paula Pavãl, Cãtãlina Cioaric (5), Manuela Manda (4), Delia Mãrginean (1), Diana Drutu. Antrenor: Liviu Paraschiv

HC Zalãu: Andreea Cheta, Mirela Nichita – Georgiana Ciuciulete (4), Ana Maria Somoi, Adriana Holhos (1), Mariana Cristoaica, Florina Turcas, Elena Bãbeanu (4), Alina Czeczi (11), Nicoleta Molfea (1). Manager: Gheorghe Tadici

Aruncãri de la 7 metri: Otelul – 3 (toate transformate); Zalãu – 9 (1 ratatã)
Eliminãri: Otelul – 10 minute; Zalãu – 2 minute
Arbitri: Georgian Bãducu – Rãzvan Voicu, ambii din Buzãu

JOACA HANDBAL! cu www.hcotelulgalati.ro si www.sportulsalajean.ro