ACTUALIZARE: 23-22 (15-13) REZULTAT FINAL!

Cu mai puţin de un minut înainte de final, HC Zalău a avut atacul, dar Daniela Molfea a irosit o fază ce putea aduce victoria sălăjencelor; Pe contraatac, Oţelul a marcat pentru 23 – 22, când mai erau vreo 20 de secunde de joc! conform LIVE TEXT, transmis de colaboratorul www.sportulsalajean.ro

Locurile 5 si 7 din prezent, la egalitate de puncte 6 – despartite de golaveraj, GALATI – ZALAU se joaca miercuri ora 11 – LIVE TEXT transmis de colaboratorul www.sportulsalajean.ro. Programul complet al etapei, il aveti mai jos! Tot azi se joaca si asa zisul derby (desi nici aici valcencele nu au cum sa aiba niscaiva probleme) al campionatului intre primele 2 echipe Oltchim si Jolidon. Va debuta si noua achizitie – Melinda Geiger.

Meci in devans pentru etapa VI, datorita faptului ca echipa salajeana incepe aventura in cupele europene la acest sfarsit de saptamana – vineri ora 17 si sambata ora 11 cu HB Dudelange (LUX). Dupa infrangerea la limita de la Bucuresti – prima din aceasta editie, fetele lui Paraschiv sunt dornice de a repeta jocul bun din capitala, insa de data aceasta sa vina si un rezultat pozitiv. O victorie! Care ar fi prima in jocurile de acasa dupa doua egaluri consecutive cu Jolidon si Dunarea.

Înfrângerea de la Bucuresti le-a cam afectat moralul fetelor. Dar cu toate astea, s-au antrenat bine si vom face tot posibilul sã obtinem victoria în fata propriilor suporteri. Nu avem probleme medicale, doar Manuela Manda mai are unele dureri dupã accidentarea de la jocul cu Brãila dar în mod sigur ea va fi prezentã în teren”, a declarat antrenorul pentru site-ul oficial al clubului – antrenorul Liviu Paraschiv.

De partea cealalta, dupa victoria din ultima etapa – acasa cu HCM Roman, tehnicianul Zalăului crede că evoluţia elevelor sale este dătătoare de speranţe, în perspectiva următoarelor jocuri din Liga Naţională, dar şi a celor din cupele europene, având în vedere că HC Zalău redebutează în Europa la finele săptămânii, după o pauză de patru sezoane. “Ne aşteaptă o săptămână grea, cu o deplasare la Galaţi, iar apoi dubla din Cupa EHF. Sper să trecem cu bine şi peste aceste teste, pentru ca munca noastră să aducă şi rezultate”, a încheiat Tadici pentru colaboratorul sportulsalajean.ro.

Fostul selectioner, care a inceput de 1 an si jumatate o noua munca in folosul handbalului romanesc, crescand o echipa de tinere talente, in Salaj, are si un of dupa ultima partida de campionat. Cea mai bună marcatoare a lui HC Zalău, din ultimele două sezoane, trece printr-o profundă criză de formă. Adriana Holhoş a avut o evoluţie modestă, reuşind să înscrie un singur gol, când ea obişnuise sa aiba o medie de 8 – 10 goluri pe meci! Handbalista de la HC Zalău a reuşit doar 19 goluri în actuala stagiune, în care s-au disputat 5 partide. Altfel spus, ea are o medie de nici 4 goluri pe meci!? total nesatisfacatoare pentru reputatul tehnician. “Echipa şi-a revenit după cele două eşecuri consecutive, dar mai sunt minusuri mari. Coadălată-Ciuciulete şi Nichita au o constanţă bună în joc, iar Băbeanu şi Molfea se pare că s-au deşteptat, însă o tot aştept pe Holhoş, care nu e deloc în apele ei”, a mărturisit Gheorghe Tadici pentru publicatia amintita.

Tot astãzi este programat si derby-ul (locurile 1 si 2) dintre Oltchim Rm. Vâlcea – Jolidon Cluj. Campioanele joaca in week-end al doilea meci din Liga campionilor, impotriva lui Toulon.
 
Duminicã sunt programate restul jocurilor: Tomis Constanta – HCM Roman, HCM Stiinta Baia Mare – CSM Bucuresti, Rulmentul Brasov – HCM Buzãu, Cetate Devatrans – U Resita. Partida SCM Craiova – Dunãrea Brãila a fost amânatã pentru 20 octombrie.