CSM ORADEA – MINAUR BAIA MARE 27-29. CSM prima retrogradata? Minaur mai are 3 cazuri de rezolvat in ceea ce priveste datoriile financiare! Pana atunci toti jucatorii veniti in presezon, NU vor avea drept de joc!

In ciuda problemelor de efectiv cu care s-a confruntat echipa Minaur, probleme generate de datoriile financiare mai vechi si decizia Federatiei Romane de Handbal (FRH) de a ridica dreptul de joc pentru jucatorii transferati in decursul lunii septembrie 2010, din cauza memoriilor nesolutionate (in cazul fostilor minauristi Varady, Pop si Mihai; restul au ajuns la o intelegere cu oficialii clubului), baimarenii au invins sambata dupa amiaza la Oradea cu 29-27 (13-9) in etapa a VI-a a Ligii Nationale de handbal masculin.

Noua jucatori au putut fi trecuti pe foaia de joc de Minaur! Viman, Asoltanei, Cimpan, Micu, Buciuman, Fotonea, A. Popescu, precum si cei doi jucatori de la Centrul de Excelenta de la Sighisoara, Juverdean si Ilii. La acestia s-au adaugat trei componenti ai divizionarei A a Minaurului: centrul Gaboreanu, interul Puscas si pivotul Gherasim. Restul jucatorilor au stat in tribuna, Sas, Vasile, Bistrian, Bursuc, Rogoz, V. Popescu, Mazilu, Stere, Moldovan si Steriu fiind jucatorii care, in urma deciziei FRH, nu au putut fi azi trimisi in teren.

Degeaba au incercat oradenii sa obtina prima lor victorie in compania Minaurului decimat de memoriile neonorate, minauristii, atatia cat au avut drept de joc azi, au mancat jaratec, precum in poveste, pentru a dovedi ca… “nu mor caii cand vor cainii”. In prima repriza, o “tacere” de 10 minute ii costa pe oradeni scump. 10 minute in care scorul creste de la 6-8 la 6-11. La pauza minauristii intra in avantaj: 13-9. In repriza secunda, de la min. 38 la min. 44, baimarenii duc scorul de la 16 egal la 16-20 in favoarea lor. Doar doua momente decupate din partida din aceasta seara. 20-25 (min. 49), 25-28 (min. 58) pentru baimareni, alte doua repere din repriza secunda.

O victorie vitala pentru baimareni, un succes de moral, dupa o saptamana in care mereu a planat incertitudinea asupra acestei partide. Problema memoriilor nu s-a solutionat, insa. Trei jucatori continua sa refuze esalonarea datoriilor. Iar in etapa viitoare in Baia Mare vine Energia Lignitul Pandurii Targu Jiu.

Pentru CSM Oradea au inscris: Cantec 11, Ferent 10, Roaua 3, Amihaiesii 1, Maxim 1, Tudor 1. Antrenor: Sebi Tudor.
Minaur Baia Mare: Viman, Ilii – Popescu 10 (3 din 7m), Asoltanei 8 (2), Campan 5, Buciuman 2, Fotonea 2, Micu 2, Juverdeanu, Gaboreanu, Puscas, Gherasim. Antrenori: Costica Buceschi, Florin Mironescu, Ioan Belu.
Arbitri: Alin Carligeanu (Bucuresti) si Gheorghe Bejenariu (Pitesti). Au dictat 5-7 aruncari de la 7m (transformate 5-5, au ratat Asoltanei si Popescu). Minute de eliminare: 6-4.

Flavius Cimpan a fost dus cu salvarea la spital in urma unor faulturi repetate, avand probleme cu coloana, insa el este in prezent, in afara oricarui pericol.

Sursa: www.emaramures.ro