Cristina Neagu - Finala LC 2009/10 cu Viborg

 RANDERS HK – OLTCHIM RM. VALCEA 27-23 (14-12)  

Oltchim a debutat cu stangul in actuala editie a Ligii Campionilor la handbal feminin, fiind invinsa, in deplasare, cu scorul de 27-23 (14-12), de formatia daneza Randers HK, in cadrul grupei C. Larvik castiga la Toulon si nordicele ocupa primele 2 pozitii in clasament, dupa prima etapa. 

Am ratat debutul si un meci important pentru calificarea in faza a II-a a grupelor. Valcencele aveau de trecut de o formatia daneza care avertiza, prin faptul ca are in lot jucatoare cu prestanta pe firmamentul hanbalului feminin european, precum extremele Maria Fisker si Mie Augustesen, interii Camilla Dalby si Nina Worz sau pivotul Mette Melgaard, lotul echipei Randers fiind o parte din scheletul nationale Danemarcei, jucatoare cu care ne vom intalni si la CE din decembrie. 

Finalista a competitiei in stagiunea trecuta, Oltchim a cedat in fata unei debutante in Liga campionilor. Era 14-7 in min. 23 si culmea, antrenorul gazdelor cerea Time Out, moment valorificat la maxim, exact pe dos, de fetele campioanei noastre! Oltchim are o revenire extraordinara si se ajunge pana la 14-12 la pauza. Simtim ca se poate!  

In partea secunda lucrurile incep total pe dos, Oltchim inscrie un singur gol in primele 10 minute ale partii a II-a si se fac, incet – incet, 8 goluri diferenta! 25-17 (51). Oltchim repeta finalul bun din prima repriza si meciul se incheie doar la patru diferenta.  

Camilla Dallby a fost extraordinara la gazde, cu 10 goluri, dar in mod special apararea pusa la punct de antrenorul danez a adus victoria lui Randers. Oltchim a fost surprinsa de apararea om la om facuta de nordice la Neagu si Ozel in majoritatea timpului de joc si in special la inferioritatile noastre, Kovacs negasind antidotul decat in finalurile de repriza. De la Oltchim s-a remarcat, culmea! Roxana Gatzel Han (8 goluri), in schimb Ozel, venita cu mare speranta pentru oficialii valceni, nu a construit culoarele necesare pentru punctul forte al nostru – pivotii (acestia inscriind 4 goluri).

Marcatoarele Oltchimului: Gatzel Han 8, Ozel 4, Ardean Elisei 3, Stanca 3, Vizitiu 2, Manea 1, Neagu 1 şi Nechita 1.

Oltchim rateaza debutul si cel mai important, un joc care ar putea sa o coste, desi e greu sa spunem de acum – dupa prima etapa, chiar calificarea din grupe! De ce? Conform declaratiilor oficialilor valceni lupta se duce in trei. Noi si nordicele. Formatia noastra intra in “hora” rezultatelor cu echipele nordice si daca presupunem ca toata lumea va invinge in Franta, iar favoritele castiga fiecare pe terenul propriu, se poate ajunge la egalitate in trei la sfarsitul grupelor! Iar diferenta la golaveraj va fi importanta! Si cum nordicele…   

Oltchim va juca urmatorul meci pe 17 octombrie, acasa, cu Toulon Saint Cyr Var Handball (Franta). Din Grupa C mai face parte si HK Larvik (Norvegia), care a invins ieri in Franta cu 31-28.