Comentaţi pe CHAT-ul nostru!

ULTIMA PREGATIRE PENTRU CM CHINA – în direct pe Digi Sport
ROMANIA nu a mai fost acceptata de COREEA DE SUD la turneul prevazut in Asia!!

“NE-A ANUNTAT  TARZIU ŞI ASTFEL, NE-AM VAZUT NEVOITI SA MERGEM IN NORVEGIA”
a spus Radu Voina în exclusivitate pentru eurohandbal romania

Cu puţin timp înainte de plecarea in ultimul turneu de pregătire din Norvegia, in vederea CM China, antrenorul Radu Voina a spus, in exclusivitate pentru eurohandbal.ro, de ce am ajuns sa jucam un nou turneu cu Norvegia, viitoarea adversară din grupa C de la CM China:

„Deoarece Coreea de Sud ne-a anunţat foarte târziu –luna octombrie, că nu ne mai pot accepta la turneul de pregătire organizat de ea, pe principiul că ne vom întâlni mai mult ca sigur cu ele în faza grupelor semifinale, ne-am văzut în faţa faptului împlinit. Trebuie sa mergem la acest turneu (n.r. Norvegia) care nu ne prea convine. Pentru aclimatizare ne-ar fi convenit să mergem acolo”

Astfel, România care avea prevăzut un turneu de pregătire bine stabilit şi urma sa meargă în apropierea CM China, în Coreea de Sud, la un turneu pe care selecţionata asiatica urma sa îl organizeze s-a văzut nevoită să caute un turneu disponibil înaintea acestei mari competiţii. Iar singurul la care am avut posibilitatea şi acceptul organizatorilor de a merge, a fost cel din ţara scandinavă.

Despre turneul scandinav şi ce vom urmării la cele 3 meciuri pe care o să le desfăşuram acolo, în acest week-end, selecţionerul Radu Voina a declarat pentru site-ul nostru următoarele:

„Nu prea ne convine acest turneu, deoarece întâlnim Norvegia, eterna noastră adversară. Nu vom urmării în mod special rezultatul. Dar vrem ca, în primul rând să ne întoarcem cu jucătoarele sănătoase de acolo! Nu mai avem nevoie de accidente. În al doilea rând, vrem să dăm unor componente ale echipei cu care plecăm, şanse mai multe de a juca pentru a demonstra că îşi merită locul la naţională, iar pentru celelalte componente, prin evoluţii sporadice să le menţinem tonusul de competiţie, să rămână în joc.”

De ce anume este mulţumit şi ce crede că mai are de pus la punct până la începerea CM China,  Radu Voina ne-a declarat:

„În general sunt mulţumit de evoluţia echipei până la acest turneu final. Fetele au avut evoluţii corecte, spun eu, la Cupa Mondială din Danemarca şi meciurile din preliminarii. Nu mai este timp să reglăm ceva complicat, dar o să vrem să punem la punct unele mici detalii care vor face diferenţa pe parcursul Campionatului Mondial. Faptul că suntem România, care venim după câştigarea Cupei Mondiale, a atenţionat toată lumea, vom fi o echipă care va inspira respect, vom fi o echipă foarte bine studiată. De aceea vom urmării prin aceste jocuri de pregătire să menţinem pregătirea fizică şi vom încerca să trecem peste oboseala care s-a acumulat. Vom urmării unele mici detalii, vom face mici retuşuri, astfel încât echipa noastră să ajungă la CM, dar nu de la început, la forma sportivă care să le ajute pe fete să îşi îndeplinească visul, mult dorit şi de noi, implicit.”

Program jocurilor României la turneul din Norvegia, transmis de DIGI SPORT:

20.11 ora 17:30 Romania – Rusia

21.11 ora 17:15 Romania – Norvegia

22.11 ora 18:00 Romania – Croatia