Comentaţi pe CHAT-ul nostru! Cine va fi viitorul presedinte al handbalului?

Secretarul General al FRH – prof. Mihail Marinescu a anunţat data pentru
Adunarea Generală de Alegeri a FR Handbal 2009

Direct responsabil pentru organizarea alegerilor la FRH prin funcţia pe care o deţine în cadrul organismului – acela de Secretar General, prof. Mihail Marinescu a anunţat data în care se convoacă Adunarea Generală de Alegeri a federaţiei.

Astfel, aceasta se va desfasura in data de 28.12.2009, orele 11,00, la sala “Amfiteatru” a Hotelului Turist din Bucuresti. Actiunea se va desfăşura conform Statutului FRH (nou), aprobat în Adunarea Generală din 26.05.2009 şi va avea pe ordinea de zi, următoarele:

1.Alegerea Presedintelui F.R.Handbal

2.Alegerea Vice-presedintilor F.R.Handbal

3.Alegerea celorlati membri ai Consiliului de Administratie al F.R.Handbal

4.Alegerea Presedintelui Comisiei de Apel a F.R.Handbal

5.Alegerea Comisiei de Cenzori a F.R.Handbal

6.Alegerea Presedintelui Comisiei Centrale de Arbitri a F.R.Handbal

7.Alegerea Presedintelui Comisiei Centrale de Disciplina a F.R.Handbal

8.Alegerea Presedintelui Comisiei Tehnico-metodice a F.R.Handbal

Au drept de vot toate structurile sportive afiliate la F.R.Handbal, care participa sau organizeaza competitii (AJH-uri si AMH Buc.)

Validarea reprezentantilor cu drept de vot se va face inainte inceperii Adunarii Generale, pe baza delegatiei scrise, emisa de structura sportiva care i-a desemnat.

Votul prin corespondenta sau imputernicire (procura) nu este admis.

Conform art. 37 alin. 1, al noului statut, Preşedintele, cei 2 vicepreşedinţi ai FR Handbal ,membrii Consiliului de Adminstratie, Presedintele Comisiei de apel, Presedintele Comisiei centrale de arbitri, Presedintele Comisiei centrale de disciplina si Presedintele Comisiei centrale tehnico-metodice sunt aleşi prin vot de către Adunarea Generală de alegeri a FRH, pentru un mandat de 4 ani.In cazul constiuirii LPH, presedintele ales al LPH, devine de drept al treilea vicepresedinte al FRH.

Pentru alegerea tuturor functiilor alese de Adunarea Generala, numai membrii afiliaţi pot propune candidaturi. Iar propunerile conform art. 38, alin.2 din Statut, trebuie transmise la secretariatul FRH cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală ordinară de alegeri, adica 13.12.2009, orele 15,00.

În termen de 5 zile de la data limită de transmitere a propunerilor de candidaţi pentru toate funcţiile alese de Adunarea Generala, Comitetul Director al FRH verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute de candidatii pentru cele 8 puncte de alegeri şi le supune validării Consiliului de Administraţie.

Cu minimum 3 zile înainte de data desfăşurării Adunării Generale ordinare de alegeri, Consiliul de Administraţie validează candidaturile care îndeplinesc condiţiile prevăzute în Statut.

Fiecare propunere pentru funcţia de preşedinte trebuie însoţită în plus faţă de documentele prevăzute la alin. (3) şi de programul strategic privind organizarea şi dezvoltarea activităţii handbalistice pe care îl preconizează respectivul candidat pentru perioada viitorului mandat, prezentat în scris.

Adunarea Generala este statutar constituita in prezenta a 2/3 din numarul delegatilor cu drept de vot.