EUROHANDBAL ŞI FINALISTUL CUPEI CHALLENGE, PETRU GHERVAN – CS UNIV. SUCEAVA,  PROMOVEAZĂ HANDBALUL

Ghervan Petru

Ghervan Petru

www.eurohandbal.ro îşi menţine aceeaşi linie în promovarea sportului de echipă numărul unu din România. După ce săptămâna trecută a trăit unul din momentele importante ale vieţii, unul dintre cei mai în vogă antrenori ai României, secundul naţionalei masculine, a găsit interesantă solicitarea noastră şi promovează handbalul plecând de la sloganul “JOACĂ HANDBAL!”.
Publicul moldovean îl admiră. Suporterii suceveni sunt alături de echipa de handbal pe care a construit-o. Iar Petru Ghervan a fost atât de aproape, ca la prima participare într-o cupă europeană să şi câştige trofeul şi să le ofere acestora o mare bucurie. Din punctul dumnealui de vedere, a fost o dovadă a faptului că se poate în acest sport şi de aceea a avut amabilitatea să acorde atenţie acestei promovări, oferind următoarele răspunsuri pentru susţinerea şi atragerea către handbal:

1.De ce aţi ales sa jucaţi handbal?
Am intrat in handbal prin 1977, face parte din viaţa mea, e a doua natura a mea şi nu ştiu ce m-aş face fără! Handbalul a însemnat ceva deosebit şi va rămâne întotdeauna un lucru important în viaţa mea.

2.Care este idolul dumneavoastră în acest sport?
Sunt mulţi jucători care au însemnat ceva pentru acest sport, in primul rând prin atitudine, valoare şi comportament, dar dacă este să am un respect deosebit pentru cineva, acela este echipa şi jucătorii mei. In primul rând pentru cei care au valoare şi care manifestă seriozitate, adică sarcini asumate şi îndeplinirea lor.

3.Care sunt satisfacţiile pe care vi le-a oferit/ vi le oferă handbalul?
Dacă este să evaluăm, această finală Challenge, este cea mai mare bucurie care mi-a adus-o handbalul, dar să ştiţi că au fost numeroase momente de bucurie si alături de copii, care acum sunt, o parte dintre ei, seniori

4.De ce ai nevoie pentru a reuşi in handbal?
În primul rând trebuie să dorească să facă asta, apoi să-i placă jocul în sine, iar dacă handbalul devine o activitate apropiată sufletului şi i se potriveşte nu îi trebuie cuiva,  decât perseverenţă pentru a face performanţă. Calităţile fizice şi intelectuale sunt şi ele elemente importante.

5.Care credeţi ca sunt motivele pentru ca cei mici, să aleagă să descopere tainele acestui minunat sport?
Este ceea ce pot face mai la îndemână cei mici. Copiii trebuie să înţeleagă în primul rând că au nevoie de mişcare, iar mişcarea nu înseamnă o plăcere sau un mod de a activa, ci este o necesitate. Practicarea mişcării de mici, înseamnă păstrarea sănătăţii mai târziu. De aceea copii ar trebuie să aleagă în primul rând mişcarea, dar pot opta pentru handbal care este un sport accesibil, cu procedee foarte simple. Este uşor să se practice handbal. In orice parcare se poate desena un semicerc, pe orice perete se poate desena o poartă şi astfel se pot face pase şi aruncări acolo, se poate juca handbal. Şi asta înseamnă mişcare, înseamnă transpiraţie, înseamnă sănătate, de fapt.