PUBLIC DE NOTA 10, SPECTACOL, FAIR PLAY – IN TRIBUNE, DAR DIN NOU, JOC SLAB AL ECHIPEI LUI STANGA!

Tg. Jiu a pasit cu stangul, la revenirea in cupele europene dupa patru ani. In fata unei echipe tinere a lui FC Porto, gorjenii au jucat dezolant fata de spectacolul pregatit de conducerea clubului – pentruu ceea ce s-ar fi dorit a fi o sarbatoare si pentru handbalul romanesc. Baloane si tricouri in culorile clubului (rosu si albastru), au creat o multime bicolora in randul celor aproape 1.000 de spectatori, atmosfera care se dorea sa impresioneze pofta de “viata” a portughezilor.

Nu a fost deloc asa! Galbenii au intrat hotarati in joc si au condus imediat cu 3-0 si pe fondul ratarilor echipei noastre. Diferenta s-a tot marit si in minutul 9, Stanga era deja nevoit, sa ceara Time Out pentru a schimba ceva in agrenajul care nu mergea (si care nu merge de cateva saptamani)! Era 2-7 spre surprinderea tuturor. Avand in portarul Laurentino Hugo (22.07.84) – un inger pazitor si in Davyes Wilson (07.09.88) principalul marcator (9 reusite), echipa portugheza a condus ostilitatiile pe tot parcursul partidei, chiar daca Energia lui Stanga, a reusit spre sfarsitul primei reprize sa se apropie la 11-13. In a doua parte jucatorii echipei oaspete s-au distantat si la 8 goluri (16-24 min.41) – dar in tribune nu s-a auzit nici macar un murmur la adresa lui Stanga si al jucatorilor, ceea ce inseamna ca echipa ramane “datoare” pentru jocul prestat. Primul meci, in care poate sa arate ca sunt in “alta forma” – marti in fata Odorheiului, lider in competitia interna. In final gorjenii au reusit sa inscrie 3 goluri consecutive, fara sa primeasca nimic si astfel sa incheie la o diferenta mai “pamanteana”. Insa rezultatul, care l-a bucurat pe tehnicianul Obradovic la final, chiar daca si acesta a spus ca, diferenta nu il multumeste; trebuia sa fie mai mare dupa aspectul jocului.

Portarii nu l-au ajutat deloc pe Stanga, Humberto a fost omul care a incetinit atacul, NU cel care i-a dat viteza, asa cum era normal sa fie la un centru, Kukrika a avut doar 2 goluri – insa numeroase greseli (cel putin 5-6) si experimentatul Iacob nu a avut mintea limpede de care selectionerul avea nevoie. Conducerea clubului e intelegatoare cu baietii, datorita programului greu care urmeaza si asteapta revenirea la un joc mai aproape de adevar – lucru care deranjeaza cel mai mult.

Insa la fel ca la nationala, Stanga poate intoarce in deplasare, acest rezultat – mai ales ca s-a vazut diferenta de gabarit intre gorjeni si cei de la Porto, avantaj clar in favoarea noastra. La final, Stanga a acuzat lipsa de implicare a mai multor jucatori: “Humberto poate ar trebui sa i-a loc si el un pic pe banca – ca sa isi revina, Kukrika e ceva de neimaginat! Acum poate ca imi pare rau ca i-am lasat pe macedoneean si pe Sandru in afara lotului…” (CONFERINTA DE PRESA – AUDIO cu V.STANGA o vom prezenta in alt material)

Energia Tg Jiu – jucatori:

Florea Gabriel (5 goluri), Criciotoiu Bogadan ( 4 goluri), Iacob Sandu ( 3 goluri), Novanc Marius (3 goluri), Savenco Dan (3 goluri), Kukrika Ante (2 goluri), Vukas Milan (2 goluri), Giotoiu Paul (1 gol), Paius Mihai (1 gol), Humberto Julien (1 gol), Truica Madalin, Enache Andrei, Dragomir Florin, Ciobanu Ionut.

F.C. Porto/Vitalis- jucatori:

Davyes Wilson (9 goluri), Spinola Pedro (6 goluri), Moreira Ricardo (5 goluri), Rocha Tiago (5 goluri), Andrade Dario (3 goluri), Pesqueira Ricardo, Pereira Nuno, Duarte Golberto, Silva Jorje, Mota Filipe, Marinho Miguel, Laurentino Hugo, Santos Hugo, Carmo Inacio.

7metri: 5 (3 marcate) / 4 (3 marcate); 2 minute: 3 X 2″ / 2 X 2″

Evolutie scor:

R1

Min 3:             0-3

Min 8:             1-5

Min 12:           4-8

Min 18:            7-11

Min 23:            9-12

Min 25:          10-13

Min 30:          11-15

R2

Min 32:           11-16

Min 36:           13-20

Min 40:           16-23

Min 44:           18-26

Min 49:           20-27

Min 56:           22-27

Min 60:           25-28