EUROHANDBAL ŞI STEAUA MFA BUCUREŞTI PROMOVEAZĂ HANDBALUL.

laufceac5

ŞTEFAN LAUFCEAC

Eurohandbal.ro îşi menţine aceaşi linie în promovarea sportului de echipă numărul unu din România. Satisfacţie, idol, a reuşi, a descoperi sunt câteva cuvinte care ne interesează toată viaţa. Dacă aceste cuvinte pot fi asociate cu handbalul, vom afla, incepând de azi, chiar de la cei care au reuşit în acest minunat sport. Plecând de la sloganul “JOACĂ HANDBAL!”, vom încerca să facem handbalul de la noi să fie mai puternic. În speranţa că acest demers al nostru va începe să atragă cât mai mulţi către acest sport, iar sectorul juvenil va devenii din ce în ce mai populat, ce este mai potrivit decât să “JUCĂM HANDBAL!” cu un învingător în acest sport. Câştigător al Cupei Challenge (2006), de 5 ori Campion al României , de 5 ori câştigător al Cupei României, portarul echipei Steaua MFA Bucureşti şi al echipei naţionale masculine ,Ştefan Laufceac a răspuns la întrebările noastre, astfel:1.De ce aţi ales sa jucaţi handbal?
Am ales sa joc handbal pentru ca de mic mergeam cu tata la toate meciurile pe care echipa locala, Carpaţi Mârşa (Sibiu), le juca acasă si pentru ca mi-a plăcut foarte mult.
2.Care este idolul dumneavoastră în acest sport?
Nu am nici un idol, dar mi-au plăcut jucători ca: Stefan Birtalan, Nicolae Munteanu, Maricel Voinea, Alexandru Buligan…
3.Care sunt satisfacţiile pe care vi le-a oferit/ vi le oferă handbalul?
Cea mai mare satisfacţie cred ca este ca pot sa fac zi de zi ceea ce îmi place cu adevărat. Cred ca am jucat la un nivel destul de bun si am putut sa ii fac pe cei dragi sa se mândrească cu mine (de cele mai multe ori). 4.De ce ai nevoie pentru a reuşi in handbal?
E nevoie de foarte multa munca, ambiţie si perseverenta, sa ştii sa faci sacrificii atunci când e cazul, să ştii exact ce vrei sa faci in handbal (la ce nivel vrei sa ajungi), sa nu te mulţumeşti cu puţin, sa vrei sa fii cel mai bun. E nevoie de putina şansa si de puţin talent…
5.Care credeţi ca sunt motivele pentru ca cei mici, să aleagă să descopere tainele acestui minunat sport?
Sportul înseamnă sănătate. Sportul înseamnă dezvoltare armonioasa. Handbalul, fiind un joc colectiv, te învaţă sa lucrezi in echipă, sa te organizezi si sa organizezi pe alţii, sa ajuţi pe cei de lângă tine, sa te bucuri pentru reuşitele colegilor, sa fi altruist, sa nu fi invidios, sa munceşti ca sa obţii ceea ce vrei si sa ai încredere in forţele proprii atunci când eşti bine antrenat. Sa fii un bun coleg si prieten.