UPDATE: FINAL 27-25 (15-12). Vom reveni cu amanunte…

Majoritatea duelurilor dintre, fostele jucatoare ale Rapidului (acum la echipa CSM Bucuresti) si antrenorul lor – Margulescu, impotriva fostului selectioner Gheorghe Tadici si echipa pe care o conduce – HC Zalau, au fost dueluri de foc ale Ligii I feminine. Meci incendiar, se anunta in sala Rapid, in duelul dintre cei 2 antrenori cu vechi state in handbalul romanesc, dar si intre spectaculosul nou club bucurestean si una dintre cele mai reprezentative echipe – pepiniera (izvor de talente), a handbalului feminin din tara noastra.

Pornita ca din pusca cu o victorie si un egal, ambele smulse la echipe de Cupa Europeana, CSM Bucuresti se anunta a fi una din revelatiile campionatului cu aspiratii la primele 5 locuri ale ierarhiei finale. Aceasta va debuta in fata propriilor suporteri, impropriu spus, deoarece echipa directorului Samungi a ales sa joace partidele de acasa, in sala Rapid, acolo unde majoritatea jucatoarelor de la CSM au evoluat anii anteriori, pentru clubul cfr-ist. Dupa extraordinara revenire de la Constanta, fetele din capitala nu mai vor sa aiba emotii pe final si vor sa castige. Insa, salajencele conduse de managerul Tadici, vin si ele dupa 2 meciuri castigate – din postura de loc 2 al competitiei interne si doresc sa arate, ceea ce propune nou pentru viitorul handbalistic feminin. Un duel tactic interesant pentru iubitorii handbalului, se anunta a fi si confruntarea dintre Tadici si Margulescu – unii dintre cei mai vulcanici antrenori romani, care fac orice este posibil pentru a-si apropia victoria echipelor pe care le conduc.

In vreme ce bucurestencele se bazeaza pe experienta trioului Avadanii – Dobrin – Niculae si pe suportul publicului, care ii ofera un tratament “aparte” de fiecare data lui Tadici; Zalaul se bazeaza pe Holhos si Czeczi, dar si pe portari, aflati in forma buna la acest start de campionat.  Junioara de 17 ani – Florina Ciobanu (CNOE Râmnicu Vâlcea), este ultima achizitie a lui G.Tadici la HC Zalau. Ea a evoluat în ultima perioadă în Divizia A, cu echipa Naţional Râmnicu Vâlcea si a venit sub formă de împrumut, până la finele campionatului, urmând ca apoi să semneze un contract pe patru ani cu HC Zalău. “Este o jucătoare cu certe calităţi, care poate deveni o handbalistă de top în următorii ani. Am mare încredere în calităţile sale”, a mărturisit pentru sportulsalajean.ro – managerul formatiei zalauane, Gheorghe Tadici. Ea se alatura celorlalte junioare transferate in acest an de la Baia Mare.

Partida va fi arbitrata de o brigada hunedoreana – Mokany si Pop, si va fi transmisa IN DIRECT de DIGI SPORT – joi, ora 17,00.