MIRKO MILOSEVIC ŞI „U” TRANSILVANIA CLUJ PROMOVEAZĂ HANDBALUL.

MIRKO MILOSEVIC

MIRKO MILOSEVIC

www.eurohandbal.ro îşi menţine aceeaşi linie în promovarea sportului de echipă numărul unu din România. După ce săptămâna trecută golgheterul ligii naţionale a răspuns la întrebări, astăzi este rândul celui de-al doilea golgheter al ligii naţionale masculine să promoveze handbalul plecând de la sloganul “JOACĂ HANDBAL!”.
Stângaciul Mirko Milosevic este unul din transferurile reuşite în campionatul intern masculin, şi acoperă un post deficitar pentru multe echipe din liga I. A venit la Cluj de la Steaua Roşie Belgrad, cu care a obţinut 2 titluri de campion naţional, in ultimii doi ani. De asemenea, a fost component al naţionalei de tineret a Serbiei, echipă cu care a cucerit titlul mondial in anul 2006, este născut la Zrenianin (Serbia) în 21.03.1986 şi are 190 cm/ 90 kg. Conform Trofeului „Aurel Bulgariu” acordat de Federaţia Română de Handbal, a fost golgheterul turului de campionat cu 76 goluri marcate.Acesta a avut amabilitatea să acorde atenţie acestei promovări şi a oferit următoarele răspunsuri pentru iubitorii handbalului:

1.De ce aţi ales sa jucaţi handbal?
Puteam alege intre mai multe sporturi, puteam alege baschet sau chiar fotbal, insa handbalul mi-a plăcut pentru ca este un sport bărbătesc, exista contact si pentru a ajunge un bun jucător trebuie sa fi atât puternic cat si inteligent. handbalul iţi oferă mereu satisfacţie, pentru ca ai posibilitatea sa înscrii multe goluri, spre deosebire de alte sporturi.

2.Care este idolul dumneavoastră în acest sport?

Acum câţiva ani idolul meu era Nenad Perunucic, si am avut norocul sa jucam împreuna anul trecut. Acum nu mă ghidez după un idol, pot doar sa spun ca după părerea mea cel mai bun jucător este Nikola Karabatic.

3.Care sunt satisfacţiile pe care vi le-a oferit/ vi le oferă handbalul?

Datorita handbalului am descoperit multe tari si acum am prieteni peste tot. Tot datorita acestui sport am ajuns si in România si nu regret deloc, iar victoria unui meci nu se compara cu nimic, mai ales când o sarbatoresti cu întreaga echipa.

4.De ce ai nevoie pentru a reuşi in handbal?

Oricine are nevoie in primul rând de sănătate, un corp puternic, dar si de noroc si un caracter puternic. Trebuie sa ai si o mentalitate, sa mergi mai departe orice ar fi si sa nu renunţi niciodată sau sa te dai bătut.

5.Care credeţi ca sunt motivele pentru ca cei mici, să aleagă să descopere tainele acestui minunat sport?

Cred ca cei care practica sportul privesc lumea diferit si deci se formează diferit in viata. Astfel cunoşti ce înseamnă disciplina, colectivul si te maturizezi mai repede. De aceea i-as indemna pe cei mici sa aleagă handbalul. În plus ia-şi sfătui sa nu renunţe niciodată pentru atingerea unui ideal, oricât de grea ar fi viata.