UCM Resita 2010 - foto: ucmsport.com

UCM Reşiţa a învins pe CSM Satu Mare cu 35-29 (17-13), într-un meci din etapa a patra a Ligii Naţionale masculine de handbal. Primul meci susţinut în Sala Polivalentă din Reşiţa, în actuala ediţie de campionat, a fost început mai greoi de formaţia lui Gligore Czari. Meciul din etapa viitoare, de la Stiinta Bacau, devine unul foarte important atat pentru banateni cat si pentru moldoveni si se anunta inca de acum, un veritabil derby al rundei V.

Practic, marea majoritate a timpului de joc în prima repriză, a aparţinut formaţiei oaspete, în lotul căreia s-au regăsit foşti jucători ai ehipei UCM Reşiţa, Yan Vizhbosky şi Ghiţă Mateaş, acesta din urmă evoluând la Reşiţa în Divizia A, în sezonul 2003-2004 sub comanda lui Sabin Dacău.

CSM Satu Mare a condus ostilităţile o bună parte din meci, având avantaj pe tabela de marcaj încă din start, un avantaj pe care şi l-a mărit la trei goluri, pentru prima oară în minutul 6 (4-1 pentru CSM Satu Mare). Oaspeţii au profitat de nesiguranţa atacului reşiţean, cu multe ratări din situaţii de singur cu portarul, cu pase greşite, ceea ce nu este caracteristic unei formaţii care aspiră la titlul naţional. UCM Reşiţa a avut însă un final foarte bun de repriză, cu o revenire spectaculoasă, de la 10-13 în minutul 25, la 17-13 în minutul 30. Şapte goluri consecutive marcate de UCM Reşiţa în interval de cinci minute, ceea ce făcea ca la pauză scorul să fie linişitor.

Singurul portar trimis în teren de antrenorul Gligore Czari a fost Cristian Antonaru. Era de altfel singura soluţie, în condiţiile în care Levente Szabo s-a accidentat la unul din antrenamentele desfăşurate în această săptămână la Sala Polivalentă, iar Ionuţ Irimuş (trecut în raportul de joc) venea după o operaţie de menisc. Mai în glumă, mai în serios, oficialii formaţiei bănăţene se gândesc să îl legitimeze din nou pe Nenad Damjanovic, cel care se ocupă acum de pregătirea portarilor vicecampioanei.

UCM Reşiţa – CSM Satu Mare 35-29 (17-13)

25 septembrie 2010; Sala Polivalentă din Reşiţa; spectatori: 600.

UCM Reşiţa: Antonaru – Georgescu (8), Petrea (7), Irimescu (6), Rohozneanu (3), Ghionea (3), Grozăvescu (3), Tucanu (2), Vulpe (1), Fenici (1), Stan (1), Cuciula, Stamate, Pârâianu, Popovici. Antrenor: Gligore Czari.

CSM Satu Mare: Panazan, Pogyina – Libert (6), Timofte (5), Vizhbovskyy (5), Olah (4), Varady (3), Surducan (2), Munea (2), Savlovski (1), Savic (1), Mateş, Bejinariu. Antrenor: Ioan Palko.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro si UCM Resita