Iacob - Enegia Tg. Jiu in aparare

AUDIO – DECLARATII SANDU IACOB SI MARIUS NOVANC ( cu referire si la meciul din Cupa EHF, de saptamana viitoare cu FC Porto)

PRESA CENTRALA GASESTE “INTERESANT” SA PROMOVEZE IDEI PROVENITE DIN MARELE SPORT REGE, FARA SA APECIEZE EFORTURILE HANDBALISTICE DEPUSE DE VASILE STANGA SI ECHIPA SA ENERGIA, LA TG JIU – IN FOLOSUL SPORTULUI CU MINGEA LA SEMICERC DIN ROMANIA! GORJENII FIIND PE 2 IN CLASAMENT, CU PUNCTAJ MAXIM – DUPA ETAPA IV!

Declaratiile lui Vasile Stanga, facute imediat dupa partida, dar si cea de dupa declaratiile de la Conferinta de presa (exclusiv pentru eurohandbal.ro)!! Le aveti mai jos. (Adica, o info MEDIA corecta si completa, prin FAX 🙂 )

Cum apare cate ceva de scandal in handbal, presa centrala – care se grabeste dealtfel, in fiecare zi, sa promoveze handbalul, singurul care ne aduce performante la nivel de nationala (vezi rezultatul de azi al nationalei feminine in finala cu Norvegia – Campioana Olimpica); Hop si ea! Adica ceva de genul – Stire importanta din HANDBAL!

Cum handbalul actual (Nationala masculina si feminina sunt calificate la turneele finale de CM si CE din SWE si DAN/NOR – Jos palaria!:) ) este sustinut in majoritate de provincie si cum ziarele centrale nu prea mai au ce sa scrie de handbalul bucurestean (Vezi Dinamo se muta la Brasov, la masculin – poate doar putin despre noua echipa CSM), ca doar nu sunt fraieri sa plateasca corespondenti in teritoriu, gasesc imediat interesant, sa promoveze handbalul de la Tg Jiu! Fara nici o explicatie despre proiectul de acolo, condus de selectionerul Vasile Stanga, fara nici o promovare in ultimele saptamani, ca sa nu spunem luni – in paginile de sport din publicatie (Dehh… handbal.), a muncii depusa acolo de antrenorul Romaniei, s-au gasit sa informeze cititorii, ca s-au folosit cuvinte grele la conferinta de presa, de dupa partida Energia – Dinamo condusa de 2 arbitrii din Bucuresti, unde Dl.Voica (antrenorul bucure…pardon! brasovenilor) nu a participat, desi regulamentul FRH precizeaza prezenta obligatorie! Sau macar unul dintre ceilalti 2 antrenori, care ii are pe banca formatia municipala (celor care nu cunosc le putem transmite o info MEDIA corecta, prin FAX 🙂 ).

E adevarat ca la experienta acumulata, Vasile Stanga nu avea voie sa reactioneze asa, dupa un meci castigat! Insa, parca nici oamenii din presa nu mai stiu sa respecte munca depusa de sportiv si sa “priceapa” ca sunt niste vorbe spuse la cald! Dl Vasile Stanga a calificat nationala masculina la CM SWE 11, a facut o echipa la Tg. Jiu care poate incurca oricand pe UCM si HCM (mai nou HC Odorhei, sau Univ. Suceava…etc), ceea ce este de laudat, pentru promovarea handbalului. Tot la fel de adevarat este ca echipa gorjeana trebuie sa joace mult mai bine, conform asteptarilor care le au si nu sa se chinuie cu un Dinamo in reconstructie sub Tampa. In plus cei ce nu cunosc handbal, nu au cum sa inteleaga ce vrea sa zica un handbalist! Poate merge la “REGE” 🙂

Contactat telefonic, selectionerul ne-a spus ca i-a parut rau pentru unele greseli folosite in exprimare, in declaratiile la cald de dupa partida. Si a explicat “la rece” ce a vrut de fapt sa zica prin acele declaratii. Poftiti de va informati…

DECLARATIE SANDU IACOB

[media id=29 width=320 height=140]

DECLARATIE (1) MARIUS NOVANC

[media id=27 width=320 height=140]

DECLARATIE (2) MARIUS NOVANC

[media id=28 width=320 height=140]

DECLARATIE VASILE STANGA – facuta imediat dupa partida, la cald!

„Nu cred că deranjează că suntem noi pe primul loc. Oricum este o conjunctură, pentru că abia acum încep meciurile grele. Cel de la Cluj va fi un joc adevărat. Pe mine mă enervează şi atitudinea jucătorilor. Singurul care are sânge în instalaţie e Savenco. Ne fac alţii legea la noi în casă, când ar trebui să zboare, să-i scoată din sală, să le dăm 20 de goluri diferenţă şi să nu se atingă de poartă. Aşa ar trebui să jucăm, dar acum au jucat ei mai tare în apărare ca noi”

„Nu ştiu ce au cei de la Dinamo, când vin la Târgu-Jiu parcă sunt drogaţi, parcă sunt nebuni. De fiecare dată iese scandal, dar asta şi din cauza arbitrajului sub orice critică…Ei au început, la fiecare fază se ridicau toţi în picioare şi zbierau. Păi acesta este handbal, să te ridici în picioare şi să strigi?! Îţi dă prima dată cartonaş şi apoi te-a eliminat, dar numai la noi se întâmplă aşa ceva. Iar încep lupta contra arbitrilor acestora care sunt zero barat. Arbitrii le-au permis orice! NU se mai joacă aşa în Europa. Dacă faci cinci pase aiurea trebuie să fluiere pasiv. Dacă la noi acasă ne fură aşa, atunci ce se va întâmpla în deplasare? Cred că o să albesc de tot acum la Cluj”.

DECLARATIA DATA DUMINICA, IN EXCLUSIVITATE PENTRU EUROHANDBAL, DE VASILE STANGA!

„Nu am vrut sa folosesc cuvantul “drogaţi” in sensul lui negativ, ci am vrut sa subliniez ca, existe momente in joc, atunci cand esti tensionat, in timpul unui meci echilibrat, ca parca intrii in transa. Parca nu mai stii ce faci! Iar dupa parerea mea, chiar daca jocul echipei mele ma intereseaza in primul rand, iar evolutia noastra nu a fost una care sa ma multumeasca – fapt pe care l-am subliniat, imediat dupa meci; in opinia mea, si nu numai, cred ca arbitrii au rolul lor, in anumite momente tensionate dintr-o partida! Ei trebuie sa simta cand lucrurile stau sa explodeze si sa ia masurile cele mai potrivite. Lucrurile au degenerat si din cauza acestor neatentii, dar si a comportamentului iesit din comun al dinamovistiilor – pentru castigarea punctelor puse in joc” a spus antrenorul gorjenilor exclusiv pentru site-ul nostru.

Completand apoi ca este de acord cu noi, ca fiecare echipa isi joaca rolul si face tot ce e posibil ca sa castige punctele puse in joc, intr-o competitie sportiva – cum a fost cazul lui Dinamo. “Greseala a fost a noastra, in primul rand, pentru ca atunci cand conduceam cu 4-5 goluri, trebuia sa ne ducem la 7-8, nu sa le mai dam sanse adversarului sa intre in meci!”

Cititorii sunt singurii care pot decide, dar parca merita sa fie mai bine informati, in loc sa se creeze o imagine negativa, unei persoane, printr-un simplu articol. IN PLUS, MUNCA DE ANI, FACUTA CU PERFORMANTE – IN ORICE DOMENIU, NU NUMAI CEA DEPUSA IN HANDBAL, PARCA AR TREBUI SA ADUCA PUTIN MAI MULT RESPECT! Ceea ce la noi, nu prea mai exista…

Mai ales acum cand nu prea mai exista nici meciuri pe la posturile unde erau inainte 🙂 Intre timp, noi ne bucuram: oferta noastra creste!