mega millions

Plecand de la faptul ca, in toate partidele pe care HC Odorhei le disputa pe teren propriu – suporterii formatiei harghitene afiseaza steaguri cu Ungaria si canta in cor imnul secuilor, atat la inceput cat si la sfarsitul celor 60 minute de joc, dobrogenii au sarbatorit “romaneste” (cu steaguri tricolore – inclusiv suporterii), suprematia in handbalul masculin! Chiar daca mai sunt 10 etape ramase de disputat, formatia campioana poate pune acum mana – mult mai usor,  pe inca o cununa cu lauri dupa 35-29 cu HC Odorhei!

Bucuria constantemilor din finalul partidei pe melodia “Noi suntem romani”

[media id=89 width=640 height=480]

Nu a fost o exaltare a sentimentelor patriotice, ci o lecţie civilizată de patriotism dată României într-o vreme în care, pe teritoriul său, la Miercurea Ciuc, Avram Iancu poate fi spânzurat, fie şi simbolic, de liderul Gărzii Secuieşti.

Exclusiv audio – Declaratie dupa victoria cu HC Odorhei

[media id=91 width=320 height=140]

Handbal Club Odorhei, liderul surprinzător al Ligii Naţionale, susţinut din tribune de aceeaşi galerie inimoasă, care cîntă la meciurile de acasă fără excepţie imnul secuiesc, a pierdut, pe teren, un duel care n-a depăşit nicio secundă limitele sportivităţii: 35-29 pentru HCM Constanţa, care preia şefia campionatului şi face un pas hotărît spre titlu.

HCM a trecut repede peste singurul moment cu adevărat critic, cînd Ferenczi, Talas şi Mihalcea au dus Odorheiul în avantaj, 8-6. A ieşit la rampă grecul Riganas, apoi Toma a pus lucrurile la punct şi l-a scos din mână pe excelentul portar Bârza. De la 18-16 la pauză, Constanţa a accelerat decisiv: Stavrositu a trecut ca o nălucă prin apărarea oaspeţilor şi a dus scorul la 29-24, în minutul 45. Vlad Caba a cerut disperat time-out, dar era deja prea tîrziu. Novanc, Csepreghi şi din nou Riganas au fost necruţători cu Odorhei, care a reuşit doar să limiteze proporţiile scorului. O zi perfectă pentru campioni, care pot regreta cel mult că n-au învins la mai mult de 10 goluri, după umilinţa din tur.HCM este noul lider, cu 27 de puncte, la egalitate cu HC Caraş Severin. Odorhei încheie, cu 26 de puncte, podiumul provizoriu după 16 din cele 26 de etape ale sezonului.

HCM Constanta – HC Odorhei 35-29 (18-16)

HCM Constanta: Novanc 8, Csepreghi 7, Riganas 6, Toma 5, Stavrositu 3, Buricea 3, Irimescu 3.

HC Odorhei: Kuzmanoski 8, Mihalcea 8, Ferenczi 7, Stoilov 4, Rusia V. 1, Talas 1.

 

HCM Constanta s-a aparat mai bine dupa pauza cu harghitenii

Joaca handbal! cu HCM Constanta si Neptun TV