ECHIPA LUI STANGA,URCA CONFORTABIL PE PRIMUL LOC! INSA DE ACUM INCEPE GREUL, DUPA UN START DE SEZON CU MECIURI MAI USOARE.

SELECTIONERUL ROMANIEI A FOST FOARTE TARE SUPARAT, PE ARBITRAJ LA SFARSITUL PARTIDEI! DESPRE PERIOADA DIFICILA CARE URMEAZA – REVENIM CU DECLARATIA AUDIO PANA LUNI

Echipa lui Stanga, nu are inca motoarele pornite la capacitate maxima, dar acumuleaza punctaj maxim dupa patru etape, in urma duelului de vineri seara cu Dinamo Brasov. Dupa un joc echilibrat pana in ultimele 5 minute, gorjenii mai acumuleaza inca 2 puncte in clasament, insa de acum incepe greul. Cluj (marti), Porto (sambata) apoi revelatia Odorhei (acasa) si din nou Porto (deplasare), sunt 4 destinatii care, vor arata cu certitudine, potentialul in bataia pentru titlu.

Echipa lui Stanga a facut un joc la rezultat si cu Dinamo. A fost tot timpul in avantaj si la conducerea partidei, insa si brasovenii au tras cat s-a putut pentru a obtine macar 1 punct. Pe finalul partidei, in ultimele 7-10 minute, “copilul transferat sub Tampa” a facut mai multe greseli in aparare, primind mai multe eliminari. Florea a pus umarul cu greutate, la siguranta rezultatului pozitiv si arata de ce este tot mai des selectionat de Stanga la nationala. A inscris pe contraatac si faza II din toate pozitiile  (12 goluri si eficacitate de peste 80%) iar Stanga, vede cate putin din “luminitza”. Urmeaza perioada grea, in care tehnicianul isi va da seama de capacitatea elevilor sai, in cele 14 zile de acum incolo.

Dinamo arata din ce in ce mai bine si cu siguranta va incurca pe “cineva” din actualul campionat, prin daruirea de care da dovada si jocul pe contre cu repuneri rapide de la centru. La Tg Jiu, golgeterul Voica nu a facut o partida buna asa cum a obisnuit in ultimul timp, fiind acoperit cu grija de tactica gazdelor. A inscris doar 2 goluri, principalul artizan a lui Dinamo – fiind extrema Mihai Cojocea (8 goluri)

Nikola Stojchevski la Tg Jiu! Speriaţi de problemele medicale ale lui Julien Humberto şi de faptul că în afara cubanezului postul de conducător de joc nu beneficia şi de alţi jucători de valoare, oficialii Energiei l-au legitimat în regim de urgenţă pe macedoneanul Nikola Stojchevski. Acesta a fost jucător la U Transilvania Cluj, unde a reusit un sezon foarte bun, fiind unul dintre primii golgeteri ai campionatului in urma cu 2 ani! Acesta a debutat pentru Energia, in meciul cu Dinamo si a inscris 2 goluri!

Gore Popescu - Pres.Energia

„A fost şi dorinţa antrenorului de a completa lotul cu un jucător valoros pe acest post, iar noi i-am îndeplinit această dorinţă. Am făcut toate demersurile şi am reuşit chiar să îl trecem în ultimul moment şi pe lista pentru meciurile din Cupa EHF”, a declarat Gore Popescu, preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia pentru sportingorj.ro. Acesta a mai declarat că delegaţia ce va fi trimisă de clubul gorjean la Porto va număra 20 de persoane: „Vom trimite la Porto 20 de oameni, 16 dintre ei vor fi jucători, cei doi antrenori şi încă două persoane. Cine vrea să vină să susţină echipa va trebui să plătească. Şi aşa cei de la Porto ne-au încurcat cu programarea şi din această cauză am pierdut rezervările iniţiale pentru avion şi acum biletele pe care le vom plăti sunt mult mai scumpe”, a mai spus Gore Popescu pentru site-ul gorjean.

Datorită faptului că Energia va juca pe 2 octombrie în Cupa EHF, meciul din etapa a V-a în care gorjenii urmează a se deplasa la Cluj pentru meciul cu U Transilvania, a fost reprogramat şi va avea loc marţi, 28 septembrie, cu începere de la ora 18:00.

Elevii lui Vasile Stângă au intrat, începând din această seară, în focul meciurilor tari. Dupa intalinirea cu Municipal Dinamo Braşov, gorjenii joaca marţi la Cluj iar sâmbăta viitoare cu Porto. Stângă a declarat că vrea trei victorii şi  speră să nu intervină oboseala pentru că lotul pe care-l are la dispoziţie este numeros. În plus, handbaliştii n-au motive de stres odată ce se află pe primul loc în clasament.

200 de bilete vândute, în prima săptămână, pentru meciul din 2 octombrie din Cupa EHF al Energiei Pandurii. Oficialii clubului de handbal au scos la vânzare aproximativ 650 de bilete. 50 de suporteri portughezi sunt aşteptaţi la Târgu-Jiu să îşi suţină favoriţii. Până pe 30 septembrie mai puteţi pune mână pe un bilet pentru partida dintre Energia şi FC Porto, preţul unuia fiind de 20 de lei.

ENERGIA – DINAMO 34-31 (17-16)

Arbitrii: Blas si Ghiorghisor – Bucuresti

ENERGIA : Gabriel Florea 12g, Novanc Marius 7g, Dan Savenco 4g, Sandu Iacob 3g, Ante Kukrika 3g, Nicola Stojchevski 2g, Julien Humberto 2g, Darius Apolzan 1g, Florin Dragomir, Ionut Ciobanu, Andrei Enache, Milan Vukas, Mihai Paius. Nu au jucat: Bogdan Criciotoiu, Madalin Truica si Paul Giotoiu. Antrenori : Vasile Stanga si Mircea Bedivan.

DINAMO: Mihai Cojocea 8g, Dorin Dragnea 7g, Dorin Purcarea 4g, Sebastian Bota 3g, Alin Bosneag 3g, Cosmin Capota 3g, Bogdan Voica 2g, Florin Baican 1g, Scripnic Eduard, Mihai Rona, Balut Catalin, Petru Drenceanu, Paul Botas. Nu au jucat : Radu Balazs, Andrei Santeiu, Gheorghe Carstea. Antrenor : Eliodor Voica

EVOLUTIE SCOR:

min 5: 2-3; min 10: 5-6; min 15: 8-8; min 20: 11-10; min 25: 14-13; min 30: 17-16 PAUZA – min 35: 18-19; min 40: 21-19; min 45: 25-22; min 50: 29-26; min 55: 32-29; 34-31 FINAL

Cea mai mare diferenta de scor pentru oaspeti a fost in min.7 : 2-5

Cea  mai mare diferenta de scor in favoarea gazdelor a fost consemnata in min. 43: 25-19

JOACA HANDBAL! cu Energia Tg. Jiu, www.sportingorj.ro si www.radioinfinit.ro