C.Adomnicai – foto gazetasv.ro

Duminica, de la ora 19:00, la sala LPS are loc confruntarea pentru cine e mai bun in Moldova.

Partida va fi arbitrata de Bogdan Stark din Bucuresti si Romeo Stefan din Ploiesti, care revin de la GF World Cup Danemarca, unde au oficiat in grupele turneului, la care Romania a ajuns in semifinale.

Victoria este cuvantul de ordine in vestiarul Universitatii inainte de meciul cu Stiinta Bacau. Handbalistii suceveni se asteapta la un meci echilibrat, contra unei formatii care are o defensiva agresiva, dar spera ca, ajutati si de public, sa castige duminica cele doua puncte. Iata ce au declarat “studentii” in cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri la sala LPS, dar si antrenorul oaspetilor de duminica – Gabriel Armanu, inainte de confruntare.

Meciul va fi foarte strans, intre doua echipa care lupta pentru un loc de cupa europeana. Nu imi ramane decat sa invit lumea la sala pentru a urmari un spectacol handbalistic si sa ne impinga de la spate pentru ca acest meci este foarte important pentru viitorul nostru” – Claudiu Dediu

Au avut un inceput mai slab, dar vor veni foarte montati la noi si vom avea un meci foarte greu. Va asigur ca echipa noastra va da totul pentru a castiga” – Adrian Chirut

Important este sa castigam noi, nu conteaza diferenta de scor. Chiar daca vom castiga la un gol, important este sa luam cele doua puncte. In aceasta pauza noi ne-am facut treaba si ne-am antrenat. Chiar daca am fi jucat dupa o saptamana de la meciul cu Targu Jiu, cred ca jocul ar fi aratat la fel si echipele erau la fel de montate” – Mihut Pancu

Am mai jucat cu ei in meciurile de pregatiri din vara si au o aparare putin mai agresiva daca pot spune asa. Cu siguranta vor juca dur, dar sper ca acest lucru sa nu ne impiedice sa castigam meciul” – Cristian Bursuc.

De partea cealalta, Gabriel Armanu a gasit strategia prin care sa-si adjudece victoria in derbyul moldav cu Universitatea Suceava. Antrenorul celor de la Stiinta Bacau considera ca elevii sai pot castiga meciul de duminica, in conditiile in care reusesc sa anihileze principalele arme ale sucevenilor, si anume posesia, jocul pe faza a doua si contraatacul.

In conditiile in care ne cunoastem foarte bine unii pe altii, detaliile vor face diferenta in acest meci. Le cer baietilor sa avem procentaje de finalizare de peste 80% pentru a nu da echipei din Suceava sansa de a avea posesia si de a ne alerga foarte mult pe contraatac si faza a II-a, lucru pe care ne dorim si noi sa-l facem de altfel. Trebuie sa punem presiune pe adversar in permanenta si sa fim concentrati la maximum pe toata durata partidei, a declarat Gabriel Armanu pentru cotidianul bacauan “Desteptarea”.

JOACA HANDBAL! cu www.gazetasv.ro si UNIV. SUCEAVA