RADU VOINA

ROMANIA – SUEDIA 27-27 (14-12). VOM JUCA IN SEMIFINALE – SAMBATA ORA 15,15, CU FRANTA. CEALALTA SEMIFINALA ESTE NORDICA: DANEMARCA – NORVEGIA (ORA 17,15)

România s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale din Danemarca după ce a terminat la egalitate, 27-27 (14-12), cu Suedia, în ultimul meci din grupa B.  Indiferent de rezultatul ultimului joc, Norvegia – Rusia (30-21), ce urma se se desfasoare, dupa partida tricolorelor, naţionala noastră ocupa primul loc în grupă si evita tara organizatoare in semifinalele turneului.

Romania a inceput excelent partida de ieri si cu doar 2 goluri primite in primele 12 minute, a pus un ecart consistent fata de suedeze. Apararea a fost punctul forte in meciul de ieri pana spre sfarsitul primei reprize. Jucand econom, la rezultat (nu aveam voie sa pierdem la 8 goluri!) ca sa prindem semifinalele, jucatoarele noastre au aratat doar atat cat a fost nevoie. In final, avand avantaj de 2 goluri, selectionerul Radu Voina a avut ceva emotii cu 2 minute jumatate inaintea sirenei. Am ratat 5 atacuri consecutive, iar Suedia a solicitat Time Out si a avut ultimul atac. Ne-am aparat insa, bine! si am scos punctul de care aveam nevoie, Amariei fiind cea mai prolifica marcatoare a noastra.

Marcatoare România: Tolnai, Ungureanu – C. Amariei 7 goluri, Neagu 5, Ardean-Elisei 5, Brădeanu 4, Geiger 2, Nechita 2, Moldovan 1, Manea 1, Bârsan, Paraschiv.