Cristina Neagu - Finala LC 2009/10 cu Viborg

6 goluri marcate in repriza I vs 8 goluri primite in repriza II = Victorie! la primul meci de la Cupa Mondiala din Danemarca. Azi intalnim campioana mondiala – Rusia (ora 15,00) DIRECT pe DOLCE SPORT. Rusia a pierdut prima partida in fata Suediei cu 24-25!

Romania a facut o prima repriza foarte proasta si una destul de buna, si in ciuda faptului ca pleca cu sansa a doua in acesta disputa, reuseste sa recupereze in 15 minute din partea a doua diferenta mare de la pauza si sa castige la limita partida cu vicecampioanele mondiale.

Tricolorele au intrat greu in meci si au inscris primul gol, de abia in minutul 6 prin Oana Manea. Nordicele se desprind la 3 goluri, iar ecartul se mareste pana la 6 lungimi la pauza pe fondul unor numeroase greseli in atac ale echipei noastre: aruncare in bara, eliminare de 2 minute, chiar si 7m ratat!

Cristina Neagu este exemplara, in repriza a II-a si trage echipa dupa ea. Norvegiencele schimba mai multe jucatoare. Si se incepe urmarirea! Reusim sa egalam dupa 10 minute, prin coordonatorul nostru, fetele noastre reusind in o treime de timp mai putin sa faca ceea ce nu au facut in 30 minute. Partida se desfasoara apoi sub semnul echilibrului, cu numeroase greseli de ambele parti, in continuare. Geiger de la care se asteapta din ce in ce mai mult si la nationala, incrie cu patru minute inainte de final si ne ducem la DOUA goluri fata de norvegience. Finalul apartine nordicelor, dar acestea nu inscriu la ultimul atac, asa ca deja Romania se gandeste la semifinalele celul mai bogat turneu amical european! 

Radu Voina a apreciat la final, daruirea fetelor si felul in care am recuperat, dupa ce in prima repriza am avut ghinion cu multe ratari (mai multe aruncari in bara, 7m ratat)

Marcatoare România: Neagu 8, Manea 5, Geiger 2, Puşcaşu 2, Elisei 1, Moldovan 1, Amariei 1, Brădeanu 1.