Dupa ce anul trecut a terminat pe 2 in Divizia A (liga II), National Rm. Valcea (CNOE), ataca intrarea in Liga I, dupa ce FRH a dat posibilitatea pentru promovare si acestei grupari. Doua victorii in deplasare in primele 2 etape, din seria II, a diviziei secunde – a obtinut gruparea valceana.

Rm. Vâlcea este cunoscut drept orasul capitala a handbalului feminin românesc. Aici îşi desfăşoară activitatea nu doar CS Oltchim – campioana României şi una dintre cele mai puternice din Europa, ci şi Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă, coordonator – profesor Seviştean Popa.

Cele mai mari ca vârstă, dintre handbalistele de la „Centru” au fost înscrise în Divizia A, cea de-a doua divizie a tarii. Sezonul trecut l-au terminat pe locul 2, în spatele celor de la SCM Craiova, însă pentru acest an pretenţiile sunt mai mari. Interdictia de a promova in Liga I, a fost ridicata insa de FRH, in acest sezon, astfel ca s-a stabilit ca Naţional Rm. Vâlcea sa atace promovarea în Liga Naţională.

Zis si facut! Echipa de senioare – cu jucătoare născute în 1992 şi 1993, a pornit lansat campionatul, reusind 2 victorii, ambele in deplasare, in primele 2 etape din liga II: 36-30 la Sf. Gheorghe si 36-25 la Medias. Cel mai puternic adversar in lupta pentru promovare se pare ca este Muresul Tg. Mures, in aceasta a doua serie a diviziei secunde, insa chiar si asa, conform regulamentului FRH, echipele clasate pe locurile 1 si 2 in cele doua serii ale Diviziei A, se vor califica la Turneul final. La acest turneu, cele patru echipe vor juca fiecare cu fiecare, primele doua clasate promovand in Liga Nationala. Astfel ca promovarea e lunga si anevoioasa, din seria I atacand promovarea Rapid Bucuresti si CSM Ploiesti.  

Până acum, n-a existat drept de promovare pentru noi. Între timp s-a ridicat, însă, această interdicţie, iar în acest an avem ca obiectiv accederea în Liga Naţională, chiar dacă ne-au plecat câteva jucătoare importante. Participăm în Divizia A cu o selecţionată a ceea ce avem la Centrul de Excelenţă, formată nu doar din jucătoare de la prima grupă, ci şi mai mici de vârstă. Mărim pretenţiile pentru că aici ar trebui să fie cele mai bune jucătoare dintr-o anumită generaţie. E normal ca ele să participe în campionate destinate unor categorii superioare de vârstă. Dacă participă la nivelul lor, nu progresează. Câştigă competiţiile detaşat”, a precizat Seviştean Popa pentru arenavalceana.ro.

Jucatoarele de la CNOE Rm. Valcea sunt împărţite pe trei categorii de vârstă (92-93, 94-95 si 96-97), majoritatea dintre ele făcând parte şi din loturile naţionale ale României – antrenor cu portarii fiind si Luminita Hutupan Dinu, care se va impartii, intre munca zilnica de la centru si actiunile de la nationala feminina. Reamintim ca, in cadrul Colegiului Tehnic Energetic sunt in pregatire centralizata pentru inalta performanţă, aproximativ 50 de jucatoare (aprox. 15 sportive sunt chiar vâlcence).