Paraschiv M. - foto ujolidon.ro

Echipa ardeleana merge in Cupa EHF, dupa ce inregistreaza 2 esecuri categorice, in fata nordicelor de la Byasen (NOR) si IK Sävehof (SWE). Insa, salveaza din bugetul clubului, primind inapoi de la EHF, Garantia de participare in Liga Campionilor, in valoare de 10.000 euro! Romania nu reuseste, sa intre cu inca o reprezentanta in Liga Campionilor – campioane ramanand Norvegia, Danemarca si Rusia!

Noroc ca forul european a trimis in cupa EHF, toate cele 12 pierzatoare din Turneul 2 de calificare in LC, altfel Jolidon iesea prematur din Cupe!

Plecata cu surle si trambite pentru accederea celei de-a doua echipe romanesti in Liga Campionilor, U Jolidon Cluj revine acasa, batuta zdravan de reprezentantele nordicelor din Suedia – campioana (infrangere cu 21-33) si Norvegia – vicecampioana (infrangere cu 25-33), confirmand ceea ce spun mai multi oficiali din handbalul romanesc – ca nivelul campionatului la feminin a scazut considerabil, in ultimele sezoane. Si cand te gandesti ca Radu Voina apeleaza destul de des, la trei jucatoare de la Jolidon (Vintila, Barsan- Chintoan si Tivadar), pentru echipa nationala – pentru Cupa Mondiala din Danemarca apeland acum la Paraschiv Magdalena, in plus Galca ar vrea sa renunte la reprezentativa; parca ne e teama deja de CE DAN/NOR!

Echipa noastra a reusit o victorie in primul meci cu echipa gazda – Metalurg Skopje, insa in celelalte doua partide a dezamagit, in special in reprizele doi, cand diferenta a crescut considerabil, in favoarea adversarelor. In ultimul meci, clujencele AU CONDUS la pauza cu 16-13! Probabil ca, tot pe arbitraj – care le-a creat o stare de nervozitate, afectandu-le concentrarea, in meciul cu suedezele; sau pe oboseala (bat-o vina!), in ultimul meci cu norvegiencele, sunt lucrurile care au dus la esec, asa cum a spus singurul oficial care discuta cu presa, din cadrul clubului – Cosmin Salajean (Directorul Sportiv), dupa cele doua importante partide.

IK Sävehof (SWE) a obtinut calificarea in LC, dupa ce a invins si in ultima partida pe M. Skopje.

Randers HK (Danemarca) a castigat grupa de calificare din care facea parte, invingand SV Bayer 04 Leverkusen (Germania), HC “Smart” (Ucraina) şi Maliye Milli Piyango SK (Turcia). Nordicele se alatura astfel, lui OLTCHIM, Toulon si Larvik in grupa principala C din LC.