Comentaţi pe CHAT-ul nostru!

HCM CONSTANŢA NE POATE SPUNE ASTA, DISEARA!

HCM CONSTANTA – CHEKHOVSKIE MEDVEDI, in direct pe SPORT.RO – 19,00

Victoria din meciul cu echipa rusa ar fi aproape egala cu calificarea in optimile de finala, un vis care incepe sa prinda contur la Constanta. De aceea meciul de astazi de la Buzau, este unul de totul sau nimic! Este ultimul meci cu echipele tari acasa. HCM-ul urmeaza sa joace in deplasare in ultimele meciuri din grupele Ligii cu Valladolid, Montpellier, Pick Szeged si Chekhovskie si un singur meci acasa cu Salonic-ul.

Campioana Rusiei din ultimele 8 sezoane vine la Buzau sa se bata pentru locurile fruntase in grupa. Karabatic,a plecat cu capul plecat, Szeged-ul a plecat cu coada între picioare iar de la Salonic, cei de la malul marii s-au intors cu toate punctele. Dupa aceste mari partide, HCM viseaza la o noua victorie mare in Liga, duminica, in duelul cu rusii. Cu cele 2 puncte Constanta ar fi aproape sigur calificata în optimile de finala, şi ar devenii prima echipa românească care trece de faza grupelor. Au 6 puncte din 8 posibile, dar tot nu e deajuns. Trebuie sa-i rapuna si pe ursii din Checkhov, o echipa foarte masiva, care cantareste greu prin forta. Avem şi noi inaltime, prin cehul Prachar, care este constient ca trebuie sa se bata cu masivii jucatori rusi.. Detinatoare a ultimelor 8 titluri in Rusia, al carui campionat l-a cistigat fara sa cedeze nici macar un punct din sezonul 2005,- 2006, echipa antrenata de cvadruplul campion olimpic Vladimir Maksimov da constant 10 jucatori nationalei.

Cei mai buni jucatori ai oaspetilor de maine sun centrul Vitaly Ivanov, interul stinga Alexei Rastortev si pivotul Mihail Cipurin. Aceştia au trei medalii cu – bronz olimpic la Atena in 2004. Forta au multă şi  in aparare datorită unor jucători de 2,02 metri cum ar fi Kamanin si in atac de Cernoivanov, in timp ce rapidul conducator de joc Filipov apare extrem de inspirat la finalizare. Extremele de viteza Kovalev si Dibirov, care au creat la Montpellier faza meciului, sunt cu adevarat de temut, insa, francezii au aratat si cum pot fi batuti rusii: o aparare avansata, agresiva, care sa puna in valoare contraatacul. In plus, HCM pleaca din postura out-siderului, situatie care ii convine.

Reamintim că Chekhovskie, campioana Rusiei, a fost exclusă initial, la începutul sezonului, pentru doi ani din toate competiţiile europene. Suspendarea initiala a ruşilor a venit după ce au cîştigat Cupa Cupelor în 2006 şi după ce au oferit arbitrilor germani Frank Lemme şi Bernd Ullrich suma de 50.000 de dolari la meciul retur cu Valladolid (Spa). Oficialii nemţi au fost şi ei suspendaţi pentru o perioadă de cinci ani, apoi.. EHF a luat apoi o altă hotărîre, mai puţin drastică cu o amenda de 25.000 si cu AMENINŢAREA de excludere pe o perioada de 2 ani, dacă se mai repetă aceste lucruri.

Incepand cu ora 19:00 in direct pe SPORT.RO, HCM Constanta – Chekhovskie Medvedi (RUS) va fi oficiată de arbitri: Krstic/Ljubic (SLO), şi observată de delegatul EHF: Konoplyasty (UKR)!!! Partida lui Constanţa se va juca la concurenta cu Montpellier – Pick Szeged, care va incepe la ora 18.00.

Valladolid a trecut provizoriu pe primul loc in grupa A dupa victoria de la Salonic, 37-27 cu PAOK, insa Montpellier are toate sansele sa redevina lider duminica, dupa meciul de pe teren propriu cu Pick Szeged. HCM – Cehovski Medvedi, incheie etapa de la ora 19.00.

 

 

Clasamentul se prezintă astfel:

 

1. Pevafersa Valladolid 7 p (+15)
2. Montpellier HB 6 p (+32)
3. HCM Constanta 6 p (+7)
4. Chekhovskie Medvedi 4 p (+7)
5. Pick Szeged 3 p (-6)
6. A.C. PAOK 0 p (-55)

*Primele 4 echipe se califică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

 

Pentru mai multe partide din Liga Campionilor puteti urmarii site-ul Federatiei Europene de Handbal destinat competiţiei, la link-ul:

http://www.ehftv.com/ec/cl