Melinda Geiger – www.hcmbaiamare.ro

CETATE DEVA – HCM BAIA MARE 26-28 (13-12)

Managerul BABAN face scandal la sfarsit si primeste 2 minute, insa Deva nu a mai putut reveni, dupa un meci foarte echilibrat, Cartas – nefiind sprijinita cum se cuvine de coechipiere, obosind pe final. Geiger cu 12 reusite, se inscrie deja in lupta pentru titlul de golgeter, a fost principala artizana a victoriei.

Ramasa in doar 6 jucatoare, cu putin timp inaintea campionatului, Cetate Deva a incercat sa surprinda echipa baimareana, cu doua transferuri de ultim moment – sarboaicele Trbojevic si Stjepanov! Patronul devean – Marian Muntean a ales conform declaratiilor sale, sa mentina in lot doar jucatoarele care au acceptat sa lupte pentru un loc de cupa europeana si care, sa fie de acord cu obiectivul impus de el.

Dar cum de la planuri, pana la indeplinirea lor e cale lunga, hunedorencele nu au facut un joc grozav in fata unei echipe ce nu mai reprezinta forta de anul trecut, cand lupta pentru un loc de cupa europeana au dus-o pana in ultimul moment. In acest sezon, fiind in reconstructie (spunea Baban in mass media locala), echipa din Baia Mare se multumeste si cu mai putin. La Deva, Geiger a dus echipa in spate si impreuna cu portarul Cetateanu, au reusit o semisurpriza si au acumulat primele puncte in noua stagiune, surprizele lui Muntean nefiind decat un simplu foc de paie – cele doua sarboaice reusind impreuna 3 goluri.

Partida a fost una echilibrata in majoritatea timpului de joc. Gazdele si oaspetele alternand la conducerea partidei. Un start mai bun a avut echipa maramureseana, care inscrie de doua ori in primele sase minute, fara a primi vreun gol, apoi merg din nou la doua goluri, 1-3 min.10. Insa gazdele revin si egaleaza. Se merge cap la cap si cu un plus de inspiratie de partea gazdelor, acestea intra cu avantaj minim la pauza 13-12. In lupta directa intre cele doua vedete ale echipelor, Cartas castiga prima repriza si in duelul reusitelor cu Geiger ( 7 reusite la 4) si in duelul echipelor.

Insa in repriza a doua, Melinda incepe sa gaseasca antidotul in fata apararii mai “tari” a gazdelor si recupereaza diferenta fata de Cartas, reusind o a doua parte foarte buna – 8 reusite ( 5 in tot meciul din 7m). Extrema Balint, revenita la un potential mai bun, dupa grava accidentare de anul trecut, inca nu poate sa faca diferenta intr-un meci, dar este un punct de siguranta in acest moment. Lupta intre cele doua principale marcatoare este dusa pe tot parcursul reprizei II, insa de la Baia Mare, “scot capul” Cristina Pop si Dobromir care reusesc sa inscrie, iar intr-un final incendiar, cu trei minute inainte de final se fac doua goluri pentru oaspete: 23-25! Urmeaza eliminari de 2 minute la gazde – Bardac, iar la oaspete – deja arhicunoscutul Baban (care comenteaza si daca acum i-a iesit, in vitoarele partide ar putea strica munca echipei) insa Deva nu mai poate reveni, Cartas nesprijinita cum se cuvine – obosind! Si datorita unei aparari mai exacte a oaspetelor.

Primele 2 puncte pentru baimarence in actualul campionat, obtinute cu multa munca. Dar oare?! pe cine dadea vina managerul Baban, in situatia in care echipa sa nu reusea un rezultat pozitiv la Deva, pe final. Asa cum rau s-a invatat in ultima perioada, probabil ca pe fetele sale daca nu pe cuplul international Carligeanu/ Bejenariu, care a oficiat la aceasta partida. Acum este un “erou” in fata inimosului Presedinte N.Bud, pentru primele puncte obtinute – Presedinte care l-a sustinut, ajungand astfel, si in Consiliul de Administratie al FRH. Desi, poate, nu e cel mai reprezentativ pentru handbalul maramuresean, spun unele persoane cu vechi state in sportul cu mingea mica din Baia Mare. Politicul, bata-l vina! In viitor poate si fetele sale vor primi aprecieri…

CETATE DEVA – HCM BAIA MARE 26-28 (13-12)

Cetate Deva: Poenaru (5 interventii), Ghila (3), Valean – Cartas 12 (5 din 7m), Toth 5, Mucsi 4, Bardac 2, Stjepanov 2, Trbojevic 1, Dascaliuc, Ganta, Constantin.
HCM Stiinta: Cetateanu (9 interventii), Matei (4) – Geiger 12 (6), Rudics 5, Balint-Hotea 3 (1), Osan 3, Pop 2, Dobromir 2, Pirvut 1, Tatar.
Aruncari de la 7m: 5-8 (transformate 5-7; a ratat Geiger)
Minute de eliminare: 8-14

JOACA HANDBAL! cu HCM Baia Mare si www.hcmbaiamare.ro