ALINA DOBRIN - 170 cm, 68 kg, 35 ani - CSM Bucuresti

ALINA DOBRIN (170 cm, 68 kg, 35 ani) -CSM Bucuresti

SURPRIZA!? Dunarea Braila – CSM Bucuresti 29-33 (15-19)

La revenirea pe prima scena, veterana Alina Dobrin a castigat duelul cu Ada Moldovan – golgetera ultimelor doua sezoane ale ligii nationale feminine, chiar daca raportul reusitelor a fost de 8-7, in favoarea brailencei. Impreuna si cu Geana, Cruceanu, Avadanei si Cr. Niculae – CSM Bucuresti, formeaza o echipa puternica, ce va fi greu de invins in aceasta editie. CSM a condus si cu 8 goluri!

Primul meci,  a fost si prima întâlnire dificilă pentru formaţia brăileană, pentru că adversara elevelor Alexandrinei Soare, a fost o echipa, cu mare pofta de joc la prima participare in Liga I.

Dupa un sezon, doar de pregatire in esalonul doi, cu 18 victorii din tot atatea posibile, echipa feminina de handbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, condusa de antrenorul emerit Vasile Margulescu, se afla in fata primului examen cu adevarat important, la debutul pe prima scena. Adversara era una din formatiile cu nume ale ligii I – participanta in Cupa EHF in acest sezon.

In teren insa, aceste lucruri nu s-au vazut, decat in prima jumatate a reprizei I. Pana in minutul 20 scorul a fost echilibrat, cu brailencele conducand cu un avantaj minim. Dupa 5-4 min.10, 6-6 min.12, bucurestencele conduse excelent de Alina Dobrin se desprind la 6-8 min. 16, insa gazdele revin si echilibrul se mentine si in min.20 – scor 11-12.  Hhandbalistele bucureştene incep sa fure mingi gazdelor si pe jocul preferat – de faza a doua si contraatac, prin Avadanei Elena si Niculae Cristina (fiecare cu cate 4g) s-au desprins la patru goluri, rezultat consemnat şi la pauză.

Avand in trioul Alina Dobrin – Iuliana Geană – Andreea Cruceanu principalele marcatoare, CSM Bucureşti a inscris constant iar in poarta, amandoua jucatoarele introduse  au facut o partida foarte buna! Diferenta intre gazde si bucurestence s-a tot marit dupa min 41, cand era 19-23, ajungand la o diferenta maxima de 8 goluri, 22-30 min. 49, spre surpriza neplacuta a celor peste 1.000 de spectatori braileni. Chiar daca pe final, gazdele reduc din handicap, si pe fondul unei oboseli a CSM-ului, pana la 4 goluri (29-33 Final), diferenta putea fi mai mare. Astfel, formatia vizitatoare şi-a trecut in cont prima victorie,  fără TRICOU CSM BUCURESTIemoţii!! în etapa inaugurală a Ligii Naţionale, in aplauzele asistentei, care a recunoscut cu fair play, cine a fost mai bun.

Dunarea Braila – CSM Bucuresti 29-33 (15-19)

Principalele marcatoare:

Dunarea Braila – Moldovan 8g, Crăciun 6, Lazarin 5

CSM BUCURESTI – Dobrin 7g, Cruceanu 6, Geana I. 6, Avadanei 4, Niculae Cr. 4, Dinu 3