portar Zoltan Vass – foto: aspolitehnica.ro

POLI MUNICIPAL TIMISOARA – CSM SATU MARE 32-27 (14-13)

Portarul lui Poli – Vass Zoltan a avut 22 de intervenţii!

Debutul handbaliştilor timişoreni în noua ediţie a Ligii Naţionale s-a făcut în modul cel mai plăcut posibil, cu o victorie confortantă până la urmă, cu felicitări şi pentru unii cu vise de surprize şi mai mari. A fost un meci aspru cu un început şi un final la discreţia bănăţenilor, dar cu o treime de mijloc în care nimic nu era decis, se arată pe site-ul oficial al formaţiei timişorene, www.aspolitehnica.ro.

Încă din primele minute, portarul timişorenilor, Vass Zoltan a arătat o formă de zile mari, el reuşind în tot meciul… 22 de intervenţii! Poli nu a primit gol în prmele 13 minute, a avut 5-0 însă după aceea neta inferioritate numerică şi relaxarea au dus la reechilibrarea scorului. Momentul cheie al partidei a fost în min 43, când Satu Mare a condus cu 22-20, a avut superioritate numerică şi două atacuri pe care le-a trimis în portarul Vass. Mobilizarea din apărare a timişorenilor a dat roade, Politehnica a egalat la 22 chiar la mijlocul reprizei secunde şi apoi s-a desprins în câştigătoare. Demn de remarcat e că Vass a primit doar 3 goluri în ultimul sfert de oră, două dintre ele fiind pe final de meci, când nu prea mai puteau apărea modificări.

Pe faza ofensivă trebuie amintit aportul lui Şimicu; el a rezolvat câteva faze pe cont propriu, la fel cum şi Cotinghiu, pe extrema dreapta a reuşit câteva finalizări excelente. La CSM Satu Mare, deruta din debut a fost dată uitării prin acţiunile personale ale lui Surducan, Şavlovschi şi Libert, însă apărarea bănăţeană le-a găsit antidotul în cele din urmă.

La finalul meciului, antrenorul Otto Hell era bucros de rezultat şi de revenirea din ultimul sfert de oră al meciului: *”Apărarea a fost foarte bună, cu un portar în zi de excepţie şi cu Şimicu foarte bun în atac. Sper să rezolvăm greşelile individuale pe care le mai facem în diferite momente ale jocului. Sper ca Timişoara să devină, anul acesta, o echipă a surprizelor plăcute”* a spus tehnicainul bănăţenilor.

În jocul de azi, portarul Vass a avut 22 de intervenţii, Şimicu a marcat 12 goluri, Cotinghiu 7 şi Vaidasigan 5. La oaspeţi, Libert 7 reuşite, Surducan 6, Şavlovschi 5.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro si Poli Timisoara